Συνέντευξη στον Ionian Galaxy
Ο Πάνος Σαρρής μιλάει για τις δράσεις του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς [ηχητικό]
e Gastronomie
18/03/2021 | 09:22

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του νεοσύστατου Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς (ΣΟΚ) συζητήθηκαν στην συνέντευξη του μέλους του και γνωστού επιχειρηματία της εστίασης στο νησί μας Πάνου Σαρρή στους Galaxian Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννα Κουλουμπή στον Ionian Galaxy.
Ο κ. Σαρρής, ιδιοκτήτης του οινοποιείου Sarris Winery και του εστιατορίου Avithos Preview στην Άβυθο, τόνισε ότι το κεφαλλονίτικο κρασί είναι ένα προϊόν με παγκόσμια φήμη και αναγνώριση και ως τέτοιο είναι κομβικής σημασίας να υποστηριχθεί και να προβληθεί.
Για την υποστήριξή του συστάθηκε ο ανωτέρω σύνδεσμος στον οποίο συμμετέχουν εφτά οινοποιεία του νησιού.
Ήδη μέλη του ΣΟΚ έχουν συμμετάσχει σε τηλεδιασκέψεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Λιβανό, την γενική γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου, ενώ συμμετείχαν και σε συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.


Σημείωσε, επίσης, πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε να λάβουν τα μέλη του ΣΟΚ το διεθνές σήμα του επισκέψιμου οινοποιείου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε μετά από τηλεδιάσκεψη με την Επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό κα Τριανταφυλλοπούλου.
Μια τέτοια εξέλιξη αφενός θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας μέσω του οικοτουρισμού και αφετέρου θα επιτρέψει στα οινοποιεία αυτά να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης κλπ στα οποία το εν λόγω σήμα αποτελεί προαπαιτούμενο. Να τονίσουμε πως αυτή τη στιγμή το σχετικό σήμα διαθέτουν μόλις 90 από τα περίπου 1700 οινοποιεία της Ελλάδος.
Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Πάνου Σαρρή, με όλες τις εξελίξεις στον κλάδο στο παρακάτω ηχητικό:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer