Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο ekefalonia: Ασφαλής αυτοδυναμία της ΝΔ σημαίνει σταθερή Κυβέρνηση για μια ισχυρή Ελλάδα
Πολιτική
03/06/2023 | 11:25

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα επαναεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο αξιόπιστο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Λίγο πριν πατήσει το πόδι του ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ και π. υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς στην Κεφαλονιά παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ekefalonia.gr και στον Ανδρέα Αρβανιτάκη.

Ερ. Κύριε Χαρδαλιά αρχικά καλωσήρθατε στην Κεφαλονιά μας, την οποία γνωρίζετε και την έχετε επισκεφθεί σε δύσκολες εποχές ως Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αμέσως μετά τον μεσογειακό κυκλώνα “Ιανό”.

Ως συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ θα ήθελα να μας μιλήσετε για την εκλογική στρατηγική του κόμματος, καθώς βαδίζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Απ. Ξεκινάμε με δεδομένο ότι έχουμε νέες εκλογές ανεξάρτητες από το αποτέλεσμα των πρώτων. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης στους υποψηφίους. Οι κάλπες όμως θα είναι και πάλι άδειες και πρέπει να γεμίσουν από την αρχή. Θέλουμε επομένως να έχουμε την ίδια κι ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Θέλουμε τις ίδιες κι ακόμη περισσότερες ψήφους. Θέλουμε να υπάρξει παντού η ίδια κι ακόμη πιο έντονη παρουσία των στελεχών μας. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για το σκοπό αυτό και η ανταπόκριση όλων είναι θεαματική. Υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Έρ. Με δεδομένο το γεγονός ότι η επικράτηση της ΝΔ και συγκεκριμένα το εύρος της δεν έχει πρόσφατο, τουλάχιστον, προηγούμενο, δεν υπάρχει κίνδυνος φαινομένων αλαζονείας ή χαλάρωσης που ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις στην εκλογική απόδοση του κόμματος;

Απ. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε φίμωτρο στα στελέχη του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε το ακριβώς αντίθετο: Όχι έπαρση και αλαζονεία, όχι εφησυχασμός και επανάπαυση. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Μπορεί οι εκλογές του Μαΐου να έδωσαν απαντήσεις σε πολλά από τα διλήμματα που βρίσκονταν μπροστά μας, άφησαν όμως αναπάντητο το κυρίαρχο διακύβευμα που είναι η συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης.
Μπορεί να κατέστησαν πασιφανές ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης πέρα από την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αλλά χρειάζεται επαναβεβαίωση της βούλησής τους. Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης δεν μεταφέρεται στην δεύτερη.

Το κοντέρ στις 25 Ιουνίου μετράει από το μηδέν. Και ο πήχης της αυτοδυναμίας θα ανέβει πιο ψηλά αν έχουμε – πράγμα εξαιρετικά πιθανό – περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Χρειαζόμαστε λοιπόν τις ίδιες κι ακόμα περισσότερες ψήφους για να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση – και το λέει ξεκάθαρα η Αντιπολίτευση – δεν θα έχουμε Κυβέρνηση. Γι’ αυτό η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Οι εκλογές δεν γίνονται, όπως επιχειρούν να πείσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά Κυβέρνησης.
Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σταθερά βήματα μπροστά ή ακυβερνησία και περιπέτεια;

Ερ. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική διαδικασία πολλοί ήταν εκείνοι οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα κατέβαιναν στην περιφέρεια της χώρας και είχαν διευκολύνει πολλούς συμπολίτες μας προκειμένου να ταξιδέψουν στον τόπο που ψηφίζουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Πώς σκοπεύετε να προσεγγίσετε τα εν λόγω στελέχη προκειμένου να δώσουν με την ίδια θέρμη τον αγώνα ώστε οι πολίτες που σας ψήφισαν να προσέλθουν εκ νέου στην κάλπη;

Απ. Όλα τα στελέχη μας καλούνται να επαναλάβουν, με τις αναγκαίες αναπροσαρμογές, όλα όσα έπραξαν στις πρώτες εκλογές, ενώ παράλληλα οργανώνονται συμπληρωματικές στοχευμένες δράσεις, που υιοθετούνται με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους – ακόμα και από τους υποψηφίους μας που γνωρίζουν πως δεν έχουν πιθανότητες να εκλεγούν.

Ταυτόχρονα, έχει ήδη συγκροτηθεί ένα τεράστιο σχέδιο περιοδειών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια – η αρχή γίνεται από την διήμερη επίσκεψή μας μαζί με τη Σοφία Ζαχαράκη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Η αποστολή μας είναι να ακούμε τους πολίτες και να ανταποκρινόμαστε στα ζητούμενά τους.

Ερ. Φαίνεται από τα αποτελέσματα τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά ότι οι ψηφοφόροι του λεγόμενου κεντρώου χώρου και αναφερόμαστε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ως επί το πλείστον, στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψήφισαν ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Με δεδομένη την δυναμική που δείχνει να έχει το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, πώς σκοπεύετε να κρατήσετε τους ως άνω ψηφοφόρους, ώστε στις 25 Ιουνίου να ψηφίσουν εκ νέου ΝΔ;

Απ τό ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη προσπαθεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιγράφει τις πρακτικές του και οξύνει την επιθετικότητά του εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διακηρύσσει ότι δεν θα συμπράξει στη συγκρότηση κυβέρνησης ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία έχει 149 έδρες. Προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι οι εκλογές αφορούν την ανάδειξη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι Κυβέρνησης.

Είναι, όμως, βέβαιο πως οι κεντρώοι πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία πρόταξαν την ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας, συνέπειας και συνέχειας.
Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό είναι και το βασικό διακύβευμα των εκλογών.
Ξέρουν πολύ καλά ότι στις 26 Ιουνίου είτε θα έχουμε μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε δεν θα έχουμε καμία Κυβέρνηση.
Και δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τη σταθερότητα της χώρας, προτιμώντας την «περιπέτεια» της ακυβερνησίας.
Γιατί ασφαλής αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί σε σταθερή Κυβέρνηση και ισχυρή Ελλάδα.

Ερ. Μια προσωπική ερώτηση τώρα. Έχετε υπηρετήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια τη χώρα μέσα από διάφορα πόστα, πρώτα ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, στη συνέχεια ως Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και έπειτα ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας τρεις στιγμές της θητείας σας που θα ξεχωρίζατε.

Απ. Είναι αδύνατον να μπορέσω να ξεχωρίσω μόνο τρεις στιγμές. Κι αυτό γιατί επί τέσσερα χρόνια, σε κάθε ένα πόστο, σε κάθε μία αποστολή που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, κάθε ημέρα ήταν ένα ξεχωριστό στοίχημα.
Στην πανδημία, μια διαχείριση καθημερινών κρίσεων όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματικό ηγέτη να παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις τη σωστή στιγμή, βάζοντας πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Όταν αντιμετωπίσαμε 23.361 πυρκαγιές μέσα σε 784 ημέρες, με το μηχανισμό που αυτή η Κυβέρνηση έστησε, με την υποδειγματική λειτουργία του 112 και την αυταπάρνηση των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, πετυχαίνοντας με τη βοήθεια του Θεού να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια.
Και αμέτρητες στιγμές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είτε περιοδεύοντας σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, είτε ως επικεφαλής στην πρώτη αποστολή ξένου κράτους στην Ουκρανία, μέχρι και πρόσφατα, συντονίζοντας την επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Ερ. Ας πάμε στα τοπικά. Στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φαραντούρης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά.
Ο κ. Φαραντούρης λοιπόν σε πρόσφατες δηλώσεις του κατηγορεί την κυβέρνηση μεταξύ άλλων, για υποκρισία στο θέμα των επιδομάτων και της αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας. Μιλάει μάλιστα για επιδόματα – ασπιρίνες και για μη έλεγχο των “καρτέλ” στην αγορά. Τι απαντάτε;

Απ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος από όλους ο κ Τσίπρας έφτασαν στο σημείο να αντιτίθενται στις στοχευμένες πολιτικές ενίσχυσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας απέναντι στο υπαρκτό πρόβλημα της εισαγόμενης ακρίβειας.

Βάφτισαν «κουπόνι» την κάρτα αγορών που δίνει 54 ευρώ τον μήνα σε μια τετραμελή οικογένεια και ζήτησαν μείωση του ΦΠΑ που είτε δεν θα απέδιδε τίποτα στους καταναλωτές – όπως αποδείχθηκε στην Ισπανία – είτε στο βαθμό που απέδιδε θα ωφελούσε εκείνους που καταναλώνουν περισσότερο και όχι τους πιο αδύναμους.

Στη μανία τους να λένε όχι σε όλα, αντιπαρατίθενται και στις πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Ας δουν τουλάχιστον, έστω και τώρα, ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τις πολιτικές της οποίας αντιγράφουν, κατέρρευσε και πάει για πρόωρες εκλογές, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της σε όλες τις λαϊκές συνοικίες. Κι αυτό γιατί απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η κοινωνία. Είναι να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που δεν μπορούν, αυτούς που δεν έχουν. Είναι να μην αφήνουμε κανέναν πίσω.

Ερ. Στα νησιά μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν εισρεύσει πολλά εκατομμύρια είτε ως κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των καταστροφών που έπληξαν την περιοχή, είτε για την χρηματοδότηση έργων. Ένα μάλιστα εξ αυτών είναι και ο δρόμος Αργοστολίου – Πόρος, το οποίο με παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει χαρακτηριστεί εθνικό έργο.
Εκφράζεται ο φόβος από μερίδα των πολιτών, καθώς και η κατηγορία από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι τα έργα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά. Πώς απαντάτε σε αυτό;

Απ. Στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, αποδείξαμε πως ό,τι είπαμε το κάναμε. Στο νέο μας κυβερνητικό πρόγραμμα εντάξαμε δράσεις που δεν ξεπερνούν τα 9 δις ευρώ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε υποσχέσεις για πάνω από 83 δις.
Πάει πολύ λοιπόν να μιλούν για υποσχέσεις που θα μείνουν στα χαρτιά εκείνοι που διέπρεψαν στην υποσχεσιολογία και τη γονατογραφία.
Όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που παρουσιάσαμε, όλα τα έργα που έχουμε εντάξει σε αυτά είναι απολύτως εξασφαλισμένα. Ένα από αυτά είναι και ο δρόμος Αργοστόλι–Πόρος, η πιο σημαντική παρέμβαση που δρομολογείται στο νησί. Ένα έργο απολύτως απαραίτητο τόσο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, όσο και για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς.
Γι’ αυτό και οι Κεφαλλονίτες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, στις 25 Ιουνίου θα επαναεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο αξιόπιστο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζοντας στην κάλπη μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια παντοδύναμη Ελλάδα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer