Στα περι επιστροφής Θεοπεφτάτου στην παλιά της εργασία
Ο Μπατιστάτος απαντά στον αρθρογράφο του ekefalonia Νίκο Παπαδάτο
14/10/2019 | 09:00

Στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» αγαπητέ κύριε Παπαδάτε ντροπή δεν είναι κάποιος βουλευτής ο οποίος δεν επανεκλέχθηκε να επιστρέφει στην εργασία του (πολύ καλά έκανε η κυρία Θεοπεφτάτου και την τιμά αυτό). Ντροπή είναι και μόνο ως σκέψη, οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ΠΑΕ μέσω εξαγοράς γνωστής δορυφορικής πλατφόρμας να ελέγχει τις εισροές χρημάτων από τηλεοπτικά δικαιώματα στα ταμεία άλλων ΠΑΕ και αυτό να πλασάρεται στην κοινωνία ως η ανάπτυξη που έρχεται. Αυτά συνέβαιναν μέχρι πρότινος μόνο στο Μεντεγίν του Πάμπλο Εσκομπάρ με την αγαπημένη του ομάδα την Ιντεπεντιέντε. Αλλά είπαμε… για κάποιους η κυρία Θάνου ήταν βαρίδι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το λέω αυτό μιας και σε προηγούμενο άρθρο σας αναφέρατε πως το πρόβλημα με αυτές τις ομάδες είναι ότι έχουν αλλοδαπούς και αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα τους και το πρόβλημα μας.

Τους αλλοδαπούς και αφρικανούς ποδοσφαιριστές εσείς τους συνδέσατε όμως με μια άλλη αγωνία σας, πως θα αποφύγουμε στο νησί μας όλους τους πιθανούς «λαθροεισβολείς» γενικώς. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο που τώρα πια δεν μπορείτε όπως λέτε λόγω της Νέας Τάξης πραγμάτων να απολαύσετε με την οικογένεια σας έναν Δεληκάρη. Όταν τα γράφατε αυτά βέβαια δεν είχε ξεκινήσει το τωρινό αιματοκύλισμα στη Συρία και αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα σας είναι οι «λαθροκογκολέζοι». Φαντάζομαι πως δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα αν στο Ληξούρι έρθουν 50 οικογένειες Κούρδων οι οποίοι θα είναι πρόσφυγες με πιστοποίηση ISO και όχι όπως τους κατηγοριοποιεί ο κύριος Μητσοτάκης (εξ όψεως). Τα 12 ευρώ συν ΦΠΑ «το κεφάλι» ημερησίως δεν τα αναφέρω καν ως επιχείρημα, γιατί η ανθρωπιά που κάποτε πέρασε από το νησί Έλλις στις ΗΠΑ ή «πηδούσε» απ’ τα καράβια όπου έπιανε λιμάνι δεν λογαριάζεται με το πόσο πάει «το κεφάλι» ημερησίως. Αυτή η ανθρωπιά στη χώρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη (του άλλου) ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να σε θεωρούν «λάθρο» απ’ το Κομπάνι.

Να πάμε όμως και σε πιο ψαγμένα θέματα που σας απασχολούν εκτός από την επανατοποθέτηση της κυρίας Θεοπεφτάτου στην εργασία της, όπως η δήλωση του κυρίου Γαβρά με την οποία συνταχθήκατε αν κατάλαβα καλά και εσείς (σε άλλο άρθρο σας), ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού. Ο κύριος Γαβράς επειδή ζει και εργάζεται στη Γαλλία λοιπόν, προφανώς κρίνει την Ευρωπαϊκή Αριστερά πρωτίστως από τα βιώματα του και δευτερευόντως από αυτά που διαβάζει στις εφημερίδες ή από αυτά που ΔΕΝ βιώνει στην Ελλάδα. Αν ο κύριος Γαβράς κρίνει την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από τις μεταμεσονύχτιες επισκέψεις του Φρανσουά Ολάντ στην ερωμένη του με βέσπα, όντως μιλάμε για τεράστια αποτυχία. Μόνο που ο Ολάντ ήταν τόσο Αριστερός όσο και ο δικός μας «Ολαντρέου».  Αν εννοεί την διακυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν είκοσι χρόνια πριν, αυτή ήταν κάτι από Κώστα Σημίτη. Μπορώ να απαντήσω και σε εκείνον και σε εσάς για όλους τους «Αριστερούς» της Ευρώπης. Τον Σουλτς, τον Ρέντσι, τον Μπλαιρ, τον Ντάισελμπλουμ (και αυτός στο κόμμα των Εργατικών της Ολλανδίας έκανε καριέρα…).

Και εγώ βάζω πινελιές χιούμορ στα άρθρα μου γιατί και αυτό χρειάζεται εκτός από τα «πολεμικά ανακοινωθέντα», αλλά και «γονυπετής» ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 (σε άλλο άρθρο σας), ο οποίος πήγε αμέσως μετά σε εκλογές και τις κέρδισε με 35,5% και μετά από τέσσερα χρόνια τις έχασε διατηρώντας 31,5%…

Για αυτόν μπορώ να σας τα πω όσο αναλυτικά θέλετε.

Πάντοτε με εκτίμηση και σεβασμό! (το εννοώ, δεν είναι χιούμορ)

Αριστοτέλης Μπατιστάτος