ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην υπό έκδοσιν κάρτα του πολίτη, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να συναινέσει στην κατάργηση της ελευθερίας του ανθρώπου, στην παρακολούθησή του από ιδιωτικές εταιρείες και από συμφέροντα που δεν υπάρχει κανείς λόγος να εποπτεύουν τις ζωές μας.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας για την “Κάρτα του Πολίτη”
Εκκλησία
05/03/2011 | 22:10

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ, της Ιεράς Μητροπόλεως και στον θεολόγο κ. Άγγελο Μπαρουξή, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι START, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην υπό έκδοσιν κάρτα του πολίτη, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να συναινέσει στην κατάργηση της ελευθερίας του ανθρώπου, στην παρακολούθησή του από ιδιωτικές εταιρείες και από συμφέροντα που δεν υπάρχει κανείς λόγος να εποπτεύουν τις ζωές μας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αντίθεσή του στα θρυλούμενα περί περαιτέρω καταργήσεως του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά και επεσήμανε την ανάγκη για ενότητα και κοινή πορεία της Εκκλησίας και των θεολόγων, ενώ ζήτησε να σταματήσει η απόπειρα για περαιτέρω θρησκευτικό αποχρωματισμό της κοινωνίας μας, όπως επίσης και η παραχάραξη της Ιστορίας της Ελλάδος από διάφορα κέντρα.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, ενημέρωσε τους τηλεθεατές, για τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας με σκοπό την ανακούφιση της φτώχειας στην Κέρκυρα, με την ίδρυση τρίτου συσσιτίου στην περιοχή του Μαντουκιού και την λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, επισημαίνοντας την άδικη και συκοφαντική κριτική που γίνεται εις βάρος της Εκκλησίας και την εθελούσια άρνηση από την πλευρά κάποιων να δούνε το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο. The dice are evenly best cell phone tracker http://besttrackingapps.com balanced for random results

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer