Ανοίξτε τα γήπεδα με κανόνες
Ο Μάκης Λεκατσάς γράφει για τα… μαύρα Χριστούγεννα του μπάσκετ
Μπάσκετ
08/12/2020 | 23:19

Η απόφαση της. Πολιτειάς που ανακοινώθηκε για παρατάση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου κσι περιλαμβάνει μέσα και τον αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του αθλήματος .

Πριν αναφερθώ στην τωρινή απόφαση θα γυρίσω μερικούς μήνες πίσω στον Μαρτιο στο πρώτο Lockdown τότε που κανείς δεν γνώριζε το πόσο επικίνδυνος. ήταν ο κορωνοίος και πράγματι τότε όλοι μας πειθαρχήσαμε στις εντολές και στις συμβουλές των ειδικών πολύ περισσότερο ο αθλητισμός και κάναμε υπομονή διότι η πολιτεία μας διαβεβαίωνε κσι μας ελεγε. ότι δώστε μας χρόνο να προετοιμαστούμε
για το επομένο κύμα του κορωνοιου το φθινόπωρο και κάποιοι τους πίστεψαν

Αμ δε , το καλοκαίρι πέρασε χωρίς ουσιαστικά να γίνει απολύτως τίποτα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κανένας προγραμματισμός και εδω ισχυει το εξής
Πάμε και όπου μας βγάλει .

Φτάνουμε λοιπόν τις 7 Νοεμβρίου και ανακοινώνεται. αυτό που όλοι γνωρίζαν ότι θα γίνοταν. το δευτέρο lockdown για τρεις εβδόμαδες που με τη χτεσινή παρατάση τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαριου ( αλήθεια ποιος πραγματικά γνωρίζει μέχρι πότε. ). ουσιαστικά βάζει λουκέτο στα πρωταθλήματα .Η ΕΟΚ αδυνατεί να βοηθήσει τις ομάδες γιατί οι κανόνες του ΕΟΔΔΥ έχουν ασύμφορο κόστος για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα περιβόητα rapid test όπως φαίνεται μάλλον θα δώσουν τη λύση με τη πολιτεία επιτέλους να αναλαμβάνει ένα μέρος του κόστους των τεστ .

Οι φωνές επιθυμίας αθλητών , προπονητών να επανέλθουν. στην αγωνιστική δράση. έχουν γίνει πλεόν φωνές απόγνωσης προς κάθε υπεύθυνο και,εδω πλέον δεν μιλάμε για μη πληρωμή μιας δόσης ενός συμβολαίου αλλα για την ανάγκη πολλών αθλητών. για. επιβίωση σε Α 2 , Β και Γ Εθνικής .

Μια ολόκληρη γενιά νέων αθλητών υπάρχει κίνδυνος να χαθεί απο τις ακαδημίες που δεν λειτουργούν με πολλούς προπονητές και ψυχολόγους να κρούουν το καμπανάκι για σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία των μικρών παιδιών απο τον έγκλεισμο τους μέσα στο σπίτι .

Οι παραγόντες των ομάδων κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μπορούν να φανούν συνεπείς και να μπορέσουν να στηρίξουν τους αθλητές τους σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουν και αυτοί γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτοί οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες μικρό επιχειρηματίες και όχι εφοπλιστές. και. έχουν πληγεί και αυτοί .Οι απόψεις κάποιων παραγόντων για μη συνέχιση των πρωταθλήματων (ευτυχώς μειοψηφία ) δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και το καλό του αθλήματος εκτός και αν καποίοι παραγόντες επιθυμούν να παραμείνουν στις εθνικές κατηγορίες μόνο με τη διεξαγωγή μερικών αγωνιστικών .

Ας μην κρυβόμαστε και ας πούμε τα πραγμάτα με το όνομα τους το μπάσκετ είχε μεγάλα προβλήματα τα τελευταία. χρόνια με. ευθύνες πολλών. που δεν είναι η στιγμή να αναφέρουμε τώρα όμως. καποίοι τώρα. το έβαλαν σε βαριά καταστολή ,το εχουν διασωλήνωσει και η έξοδος απο την εντατική. όταν συμβεί. ισως έχει κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στο άθλημα που όλοι λατρεούμε .

Ήρθε η ώρα. των αποφάσεων. Κύριοι. Ανοίξτε τα γήπεδα με κανόνες. να μπούν μέσα οι αθλητές οι προπονητές οι ακαδημίες να χαρούν αυτό που τους αρέσει να κάνουν γιατί υγεία υπάρχει όταν ο μπασκεμπολίστας βρίσκεται στο γήπεδο και όχι κλεισμένος μέσα σε ένα σπίτι .

Πηγή: superbasket.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer