Ατελείωτες ώρες περνούσε στο ιερό του Αγίου Νικολάου προσευχόμενος
Ο μακαριστός π. Ιερόθεος προσευχόμενος [εικόνα]
04/10/2018 | 12:11

Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζει ο Άγιος Ιερόθεος, ο οποίος ήταν πλατωνικός φιλόσοφος και ένας από τα εννέα μέλη του Συμβουλίου της Γερουσίας του Αρείου Πάγου. Αφού δέχθηκε και διδάχθηκε την πίστη του Χριστού από τον Απόστολο Παύλο, χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Αθηνών. Μαθητής του υπήρξε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος στα συγγράμματά του πλέκει εγκώμια για τον δάσκαλό του.

Και πολλοί από εμάς οφείλουμε ευγνωμοσύνη και σε κάποιο άλλο Ιερόθεο της δικής μας εποχής και στη μνήμη του μόνο εγκώμια μπορούμε να πλέκουμε. Αυτός είναι ο π. Ιερόθεος Σουρβάνος, ο οποίος, ως άξιος πνευματικός πατέρας, μιλούσε για τον Χριστό, έδειχνε το δρόμο προς τον Χριστό, ζούσε για τον Χριστό.
Εδώ βλέπουμε τον π. Ιερόθεο προσευχόμενο. Ώρες ατελείωτες περνούσε στο ιερό του Αγίου Νικολάου προσευχόμενος. Προσωπικές ευχές για τον καθένα χωριστά στο αντίδωρο!
Και μια νύχτα μετά τα μεσάνυχτα μπαίνοντας στο ναό, βρέθηκε μπροστά σε κλέφτες. Αυτοί φοβήθηκαν, νόμισαν ότι ήταν ο Άγιος Νικόλαος που τους εμφανίστηκε και έφυγαν τρέχοντας. Πιάστηκαν όμως από την αστυνομία πριν μπούνε στο πλοίο. Ο π. Ιερόθεος αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο θέλησε να τους πλησιάσει ως ένας πατέρας τα παιδιά του που παίρνουν τον κακό δρόμο, αλλά κράτησε και επαφή και τους στήριζε υλικά και πνευματικά.
………………….
Η φωτό είναι της Πολυξένης Πολλάτου

Πηγή facebook: Ο π. Γεράσιμος Φωκάς όπως τον ζούμε