Πως είναι μυστική μια συνάντηση με «ανοιχτές πόρτες»
Ο Κατσιβέλης απαντά περί “κρυφού σχολειού”
Πολιτική
13/01/2018 | 17:57

Με αφορμή την επιστολή του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμιναράτων «ο Αετός» έχω να καταθέσω τα εξής:

Α) πρόκειται για σοβαρό επίτευγμά του αφού κατάφερε και βρήκε το χρόνο, εν μέσω της άοκνης δραστηριότητάς του για την οργάνωση των δεκάδων δράσεων του συλλόγου και της εργασίας του στο βενζινάδικο του κυρίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, να γράψει αυτή την επιστολή.

Εκτός κι αν δε χρειάστηκε να τη γράψει αλλά να την υπογράψει….

Β) κάνει λόγο για «κρυφό σχολειό» θέλοντας να τη χαρακτηρίσει μυστική όταν ,ήταν μια συνάντηση που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη ημέρα στα τοπικά ΜΜΕ αλλά εκτός αυτού ολόκληρη καταγράφηκε και αναμεταδόθηκε από το sait kefallonias.blogspot.gr.

Πως είναι μυστική μια συνάντηση που έχει αναγγελθεί , με «ανοιχτές πόρτες» και με καταγραφή από τοπικά ΜΜΕ ο θεός κι η ψυχή τους…

Γ) αποτελεί μεγάλη προσβολή για τον Πάρεδρο της Κοινότητάς του κ. Κούτση Θοδωρή ,αφού ουσιαστικά τον απαξιώνει αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν είναι ικανός να εκπροσωπήσει τους κατοίκους που τον εξέλεξαν , να πάρει θέση και να πει την άποψή του αλλά και να μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν στους συχωριανούς του.

Εκτός κι αν έχει πάρει «το χρίσμα» να είναι ο επόμενος υποψήφιος Πάρεδρος στα Καμιναράτα από την παράταξη του κ.Μιχαλάτου και κάνει πρόβες…

Δ) προσβάλει όμως και όλες τις Παρέδρους και τους Παρέδρους που ήταν παρούσες και παρόντες γιατί αφενός τους κατηγορεί ότι συμμετείχαν σε μια «κλειστή συνάντηση εκλεκτών» και αφετέρου ότι δεν είναι ικανοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των χωριών τους ,όταν και θέση πήραν και άποψη διατύπωσαν και διεκδικητικοί ήταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο δύο από τους παρόντες ανήκουν στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής , βέβαια μετά από την επιστολή αυτή μπορεί να ανήκουν κι άλλοι…

Ε) αναφέρει ψευδώς , λόγω άγνοιας προφανώς , ότι κλήθηκαν και Πολιτιστικοί Σύλλογοι «κατ’ επιλογή» εννοώντας την παρουσία του κ.Έρτσου Γιώργου ο οποίος μπορεί όντως να είναι εκλεκτό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κουνόπετρα» όμως η παρουσία του στη συνάντηση είχε να κάνει με το ρόλο του ως συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Κατωγής η οποία έχει τριμελές συμβούλιο και ορθώς ο Πάρεδρος κ.Πέτρος Βιτωράτος τον προσκάλεσε να είναι παρόν.

Βλέπετε η πρεμούρα να συνταχθεί ένα «κατηγορητήριο» με ψεύδη οδηγεί σε λάθη…

Στ) ασφαλώς τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στα συγκεκριμένα έργα.

Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές και έτσι είναι αφού είναι έργα του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Όμως ούτε αδιαφορούμε ούτε εφησυχάζουμε πιστεύοντας έναν αφερέγγυο Υπουργό.

Άλλωστε γι’ αυτό και ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε η διεκδίκηση πλέον να επικεντρωθεί στο να δοθούν οι μελέτες , η αρμοδιότητα και οι πιστώσεις για τα έργα από το Υπουργείο στην Περιφέρεια για να προχωρήσουν.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να επικεντρωθούμε και δεν περισσεύει κανείς.

Αν κάποιοι μέσα από αυτή τη διαδικασία βλέπουν ευκαιρίες για να αντιπολιτευθούν στο Δήμο ή να αναδειχθούν πολιτικά δεν προσφέρουν υπηρεσίες χρήσιμες στον τόπο.

Πεδία αντιπαράθεσης έχουμε πολλά.

Εδώ πρέπει όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα στους αποκλειστικά υπεύθυνους και να μην αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο.

Το πρόβλημα που θα προκύψει αν αρχίσουν τα έργα στον Άγιο Βασίλη και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και οι πληρωμές στον εργολάβο θα είναι τεράστιο για όλους τους επαγγελματίες , πρωτίστως , αλλά και όλους τους κατοίκους των χωριών της Ανωγής.

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έχει κανένα νόημα η επίρριψη ευθυνών για πολιτικό όφελος ούτε αξίζει κανείς να επενδύει σ’ αυτό.

Ζ) τέλος , δηλώνω ότι δεν με ενοχλούν ούτε με πτοούν οι επιστολές των «Διονύσηδων» είτε αυτών που τις υποδεικνύουν ή τις γράφουν είτε αυτών που τις υπογράφουν σεβόμενος το θεσμικό ρόλο όλων μας είμαι πάντα στη διάθεσή τους για συνεργασία σε όλους τους τομείς.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΙΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer