Θα ανακηρυχθεί διατηρητέο
Ο Κατσιβέλης ανέλαβε πρωτοβουλίες για την απόκτηση και αναστύλωση του σπιτιού της αείμνηστης Ντιάνας Αντωνακάτου [εικόνες]
Κοινωνία
30/11/2020 | 12:52

Επίσκεψη στο σπίτι της αείμνηστης Ντιάνας Αντωνακάτου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γεράσιμος Γαλανός.

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόκτηση και αναστύλωση του σπιτιού της Ντιάνας Αντωνακάτου ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανακήρυξη του ως διατηρητέου.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε μια τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν η Περιφερειάρχης κα Κράτσα , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΙΝ, ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης, έθεσε το θέμα της απόκτησης και αναστύλωσης του ιστορικού αυτού κτιρίου και της αξιοποίησής του σε ένα χώρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

Η Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αποφασίστηκε το πλαίσιο που θα κινηθούν Δήμος και Περιφέρεια, σε συνεργασία, για την επίτευξη του στόχου.

Ο κ. Τραυλός με την επαγγελματική του ιδιότητα ανέλαβε μέσω του γραφείου του να εκπονήσει αφιλοκερδώς μια μελέτη εκτίμησης κόστους επισκευών και συντήρησης προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση απόκτησης του ακινήτου από την Περιφέρεια και στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο Δήμο.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση και ανάδειξη του σπιτιού της Ντιάνας Αντωνακάτου και με τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν το θέμα , ενώ ταυτόχρονα έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του Δήμου Ληξουρίου προκειμένου να τεκμηριωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αίτημα για την ανακήρυξη σε διατηρητέο.

Από το Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ