Το νησί διακρίνεται στους καταδυτικούς προορισμούς
Ο καταδυτικός τουρισμός της Κεφαλονιάς στο SCUBA Magazine
Οικολογία
12/07/2018 | 16:59

Η Κεφαλονια διακρίνεται στους προσιτούς καταδυτικούς προορισμούς!

Οι προσπάθειες των επαγγελματιών σε συνδυασμό με στοχευμένη αρωγή της πολιτείας αποδίδουν στην προσέλκυση επισκεπτών πέραν του μοντέλου «ήλιος, άμμος, θάλασσα»!

Το δημοφιλέστερο αγγλικό περιοδικό καταδύσεων, SCUBA Magazine, στο τεύχος Ιουλίου 2018,  Travel Special, κάνει εκτενή αναφορά στην Κεφαλονιά ως εύκολα προσβάσιμο και προσιτό καταδυτικό προορισμό για τους (περισσότερους από 500.000) δύτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αρθρογράφος Kristina Pedder καταδύθηκε στα καλύτερα υποθαλάσσια αξιοθέατα της Κεφαλονιάς, με το καταδυτικόκέντρο Blue Manta Diving &Aquanautic Club του Γεράσιμου Μπεριάτου στη Σκάλα και το Pirate Divers Club του Γιώργου Σακελλαρίουστη Λάσση, τα μόνα στο νησί που συνεργάζοναι για να παρέχουν περισσότερες επιλογές και καταδυτικά σημεία στους επισκέπτες.

Στο άρθρο τονίζεται πως στην Κεφαλονιά υπάρχουν καταδύσεις για κάθε γούστο και πακέτα για κάθε τσέπη. Όπως βέβαια τονίστηκε στο πρόσφατο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ στο Αργοστόλι, στα πλαίσια της εισήγησης «Τουρισμός, ανάπτυξη και περιβάλλον στα νησιά: ο ρόλος και η συμβολή των καταδυτικών πάρκων», οι δύτες δαπανούν το 1/10 του προυπολογισμού διακοπών τους για τις καταδύσεις, οπότε μπορεί κανείς να φανταστεί τι αποδίδει σε έναν προορισμό κάποιος που δαπανά 200-250 ευρώ για καταδύσες σε μια βδομάδα..

Η οργάνωση του press trip έγινε από τον ΕΟΤ και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων φρόντισε για την φιλοξενία και την ξενάγηση στα υπόλοιπα αξιοθέατα του νησιού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia