Ο κακός χαμός στην Κέρκυρα –Για «οσμή» σκανδάλου καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη η ΝΟΔΕ σχετικά με μίσθωση στον «ΕΛΓΟ ΔΗΜHΤΡΑ» -Ερώτηση και στη Βουλή
Πολιτική
20/12/2018 | 13:56

Νέο κείμενο-απάντηση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας προς την ΑΝΑΣΑ και τον Περιφερειάρχη, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της παράταξης του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής.

Η ανακοίνωση

Η σημερινή ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ και του επικεφαλής της κ. Γαλιατσάτου, καμία απάντηση δεν δίνει στο <<δια ταύτα>> της υπόθεσης με τις αναθέσεις μίσθωσης έργου του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συγγενείς α΄ βαθμού του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που θίξαμε με το προχθεσινό δελτίο τύπου μας, ούτε και στα ερωτήματα που με αυτό θέσαμε.
Σε απάντηση, μάλιστα, της ανακοίνωσης αυτής της ΑΝΑΣΑ, δημοσιοποιούμε το κείμενο της ερώτησης που υπεβλήθη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη με αριθμό πρωτ. 4440/19-12-2018, απευθυνόμενη προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία έχει ως εξής:

«ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: «Περίεργες» αναθέσεις έργου στην Κέρκυρα από τον ΕΛ.Γ.Ο-ΔΗΜΗΤΡΑ σε μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας που είναι παράλληλα η σύζυγος και ο γιος πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε Υπουργέ,
O ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε στη δημοσίευση δυο προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση έργου για την Κέρκυρα, στα πλαίσια των αναγκών για την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο:
«Strengthening innovation and competitiveness of dairy enterprises through Mobile Laboratories of quality control–MobiLab» (Ενδυνάμωση της Καινοτομίας και Ανταγωνιστικότητας Γαλακτοκομικών Επιχειρήσεων, μέσω Κινητών Εργαστηρίων Ποιότητας Ελέγχου).
Η πρώτη θέση που δημοσιεύτηκε με αρ. πρωτ. 1310-21/6/2018, αφορούσε ένα άτομο με Πτυχίο Φιλοσοφικής ΠΕ όπου τα καθήκοντα του -μεταξύ των άλλων- θα είναι η στήριξη και εκπαίδευση των γυναικών και των νέων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον τομέα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων. Αρμοδιότητες που θα ταίριαζαν εμφανώς σε πτυχιούχο γεωπονικού πανεπιστημίου ή συναφούς αντικειμένου Σχολής.
Η δεύτερη θέση, που δημοσιεύτηκε με αρ. πρωτ 1302-20/06/2018, αφορούσε ένα άτομο με απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΕ όπου τα καθήκοντα του -μεταξύ άλλων- θα είναι η υποστήριξη του έργου σε ότι αφορά την καταγραφή των συνθηκών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με τη συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η τήρηση του αρχείου καθώς επίσης και η απεικόνιση τους σε μορφή ηλεκτρονικών εντύπων (WP3). Επίσης, θα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία και επικαιροποίηση της ιστοσελίδας, την έκδοση υλικού δημοσιοποίησης του έργου, την επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τη λειτουργία του Κινητού Εργαστηρίου, κ.α. Αρμοδιότητες που σαφώς θα ταίριαζαν σε κάποιον πτυχιούχο ΑΕΙ, Τμήματος ΜΜΕ και Επικοινωνίας, Πληροφορικής, Κοινωνιολογίας κ.ά.
Αμφότερες οι προσκλήσεις όριζαν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα ειδικότερα προσόντα, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ήταν μόλις μια εβδομάδα από την δημοσίευσή τους. Οι δε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος τοιχοκολλήθηκαν: στα γραφεία του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Θέρμης & Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ. Δόθηκαν και 5 εργάσιμες μέρες για τυχόν ενστάσεις.
Κατά πρωτοφανή και «περίεργο» τρόπο, στις προσκλήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον μόνο δυο άτομα, ένα ανά πρόσκληση. Στην πρώτη περίπτωση (1310/21-06-2018) το έργο ανατέθηκε στη κ. Λαμπρινή Τσιρίδου έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ με ΦΠΑ και στη δεύτερη περίπτωση (1302/20-06-2018) το έργο ανατέθηκε στον κύριο Μάρκο Μωραίτη – Τσιρίδη έναντι του ποσού των 26.460 ευρώ με ΦΠΑ.
Κατά «διαβολική» σύμπτωση τα συγκεκριμένα άτομα είναι η σύζυγος και ο γιός του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστου Μωραίτη, ενώ και οι δύο αποτελούν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Η ανωτέρω, πέραν πάσης αμφιβολίας «φωτογραφική» πρόσκληση και ανάθεση στα συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, έργου συνολικού ύψους άνω των 36.000 ευρώ, συνιστά πρωτοφανή μεθόδευση που μπορεί στο τυπικό μέρος να μην είναι παράνομη, αλλά δεν συνάδει με τους κανόνες της χρηστής Διοίκησης και εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Είναι σε γνώση σας η συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων από τον ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ που αφορά στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος υπ’ αριθμ. 1310-21/06/2018 και 1302-20/6/2018;
2. Είναι νόμιμο, ηθικό και λογικό μια προκήρυξη που αφορά την στήριξη και εκπαίδευση των γυναικών και των νέων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για παραγωγή και εμπορία τυροκομικών προϊόντων, να προκρίνει την επιλογή πτυχιούχου Φιλοσοφικής κι όχι ενός κατόχου εξειδικευμένης ειδικότητος (Τεχνολόγου Τροφίμων, Γεωπόνου, κλπ.), ενώ η αντίστοιχη θέση για συμπλήρωση ερωτηματολογίων, λειτουργία ιστοσελίδας κλπ, να αφορά απόφοιτο Λυκείου και όχι κάποιον πτυχιούχο ΑΕΙ Τμήματος ΜΜΕ και Επικοινωνίας, Πληροφορικής, Κοινωνιολογίας κ.ά;
3. Πως ερμηνεύει το Υπουργείο σας τη «διαβολική» σύμπτωση, οι μοναδικοί δύο υποψήφιοι να είναι η σύζυγος και ο γιός του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και παράλληλα εκλεγμένα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας οι οποίοι και τελικά προσλαμβάνονται και τι προτίθεστε να πράξετε προς αποκατάσταση των «κακώς κειμένων» της συγκεκριμένης υπόθεσης;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης»

Μετά τα ανωτέρω και εφόσον ο κ. Γαλιατσάτος δεν έκρινε απαραίτητο να απαντήσει στα ερωτήματα της ΝΟΔΕ Κέρκυρας (όπως αναμενόταν άλλωστε…), ας ενημερώσει τουλάχιστον τον αρμόδιο Υπουργό της Κυβέρνησης του, ώστε να τον «βοηθήσει» να ανταπεξέλθει στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο που θα του ασκηθεί.
Εμείς έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε.

Πηγή: corfupress.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ