Άνω Κάτω και …Πλαγίως
Ο «ιπτάμενος» Τζωρτζάτος, ο σοβαρός Καλαφάτης και οι μνηστήρες του θρόνου της Παλικής!
Πολιτική
26/11/2018 | 17:15

Η Kefalonian Lines.

Την ευχαριστούμε για την επί 5,5 χρόνια παρουσία της στα νησιά μας, με την οποία συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού πλαισίου που οδήγησε στη μεγαλύτερη πυκνότητα δρομολογίων που είχε η Κεφαλονιά τις τελευταίες δεκαετίες.

Παράλληλα, με τις εκπτώσεις, τις ανταγωνιστικές τιμές, αλλά και την κοινωνική της παρουσία και την στήριξη αρκετών κοινωνικών δράσεων, η Kefalonian Lines, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, υπήρξε πυλώνας ανάπτυξης και προόδου στα νησιά μας

Οι πολέμιοι της Kefalonian Lines.

Κάποιοι βρήκαν πεδίο αντιπαράθεσης την ακτοπλοϊκή εταιρεία, προκειμένου να λύσουν αυτοδιοικητικές διαφορές με τον ισχυρό άνδρα του Δήμου Διονύση Λυκούδη.

Δυστυχώς, δεν κατανοούσαν οι μικρόνοες ότι χτυπώντας μια εταιρεία που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Κεφαλονιάς, στην ουσία χτυπούσαν τον εαυτό τους.

Σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Και θα αποζητούν την Kefalonian Lines!

 

Ο «ιπτάμενος» Τζωρτζάτος.

«Πετάει ψηλά όπως το αεροπλάνο, πάνω από κακεντρέχειες», δήλωσε πρόσφατα ο Τζωρτζάτος.

Ο καθένας βέβαια μπορεί να χαρακτηρίζει τον εαυτό του όπως θέλει. Δικαίωμά του.

Όταν όμως κάποιος θέλει να είναι δημόσιος άνδρας, το θέμα είναι ποια άποψη έχει η κοινωνία γι’ αυτόν.

Σύντομα θα δούμε. Οι εκλογές φθάνουν.

Και τότε ίσως έχουμε «ανώμαλη προσγείωση» του ιπτάμενου!

Τα Γκάλοπ της πλάκας.

Έχουν πολλή πλάκα τα διάφορα γκάλοπ που διάφοροι ευφυείς περί τα πολιτικά οργανώνουν!

Τα ερωτήματα είναι τέτοια που πολλοί πολιτικοί επιστήμονες είναι έτοιμοι να σκίσουν τα πτυχία τους!

Θα χορτάσουμε γκάλοπ και προγνωστικά μέχρι τις δημοτικές εκλογές, αλλά μην ξεχνάμε ότι μόνο το ekefalonia έπεσε μέσα στις προηγούμενες!

 

Ο Διονύσης Αραβαντινός.

Για υποψήφιος Δήμαρχος Παλικής προαλείφεται ο υπαρχηγός Μιχαλάτου κ. Διονύσης Αραβαντινός.

Ακούω ότι ήδη ψάχνει για συνδυασμό.

Συνεπώς τέσσερις οι «μνηστήρες» του θρόνου της Παλικής!

Κατσιβέλης, Ρουχωτάς, Παγώνης, Αραβαντινός!

Το μόνο κακό του Διονύση είναι ότι δεν τον έχουμε δοκιμάσει σε θέση ευθύνης.

Όταν ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος, ο Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος δεν του εμπιστεύθηκε κάποια θέση ευθύνης. Ως δημοτικός σύμβουλος είναι συνεχώς … αντιπολίτευση!

Ο Αλέκος Καλαφάτης.

Μπορεί να διαφωνεί κάποιος μαζί του, αλλά ως άνθρωπος είναι σοβαρός!

Ξέρει πολύ καλά ότι για να επισκευασθεί το «γουλόστρωτο», έργο δικό του, έπρεπε πρώτα να ξηλωθεί.

Πως αλλιώς μπορείς να επισκευάσεις ένα δάπεδο με γουλιά εάν δεν το ξηλώσεις, δεν κάνεις τις απαιτούμενες εργασίες από μπετόν για να μην ξαναβουλιάξει και μετά να το ξαναφτιάξεις;

Γι’ αυτό ο Αλέκος δεν μπήκε στην πλειοδοσία λαϊκισμού των Φόρτε – Μινέτου και των αρρώστων του διαδικτύου  που νομίζουν ότι μπορεί να επισκευασθεί το γουλόστρωτο, χωρίς να ξηλωθεί.

Το Ληξούρι και η Φιλαρμονική του.

Ιστορική συναυλία στο Ληξούρι με 180 συντελεστές υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Φιλαρμονικής Ληξουρίου Χαράλαμπου Μακρή.

Η εντυπωσιακή συναυλία επιβεβαίωσε ότι το Ληξούρι κρατά τα σκήπτρα της μουσικής παράδοσης του νησιού μας.

Το Brexit.

Όσο προχωράνε οι διαδικασίες αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή ένωση, τόσο αυξάνονται οι ανησυχίες του τουριστικού κόσμου της Κεφαλονιάς για τις συνέπειές της.

Μην ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών μας προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία και όσα προσκόμματα δημιουργηθούν από το Brexit μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την τοπική οικονομία μας.

Το 1οαναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων.

Δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες, περιμέναμε την μισή κυβέρνηση για ουσιαστικές εξαγγελίες και αποφάσεις και καταλήξαμε σε εκθέσεις ιδεών με μοναδική  Υπουργό την Κεφαλονίτισσα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η Ρόδη Κράτσα.

Έχει πάρει «ζεστά» την υποψηφιότητά της. Παντού παρούσα, συζητά με όλα τα στελέχη της Ν.Δ., χωρίς αποκλεισμούς και συσπειρώνει σιγά σιγά δίπλα της όλα τα ρεύματα της Ν.Δ..

Η επιδότηση.

Πέρυσι τέτοια εποχή δεν γινόταν καν λόγος για επιδότηση της γραμμής Σάμη – Πάτρα παρόλο που ο ανταγωνισμός στο λιμάνι της Κυλλήνης ήταν έντονος.

Φέτος, παρόλο που μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις γραμμές της Κεφαλονιάς δεν υπάρχει ανταγωνισμός, συζητείται η επιδότηση και μάλιστα σε ποσό διπλάσιο από αυτό της προηγούμενης, προ της πώλησης του F/B Κεφαλονιά, εβδομάδας.

Προβλέπω δικαίωση του Διονύση Λυκούδη πολύ σύντομα!

Ο Διονύσης Στανίτσας.

Παίζει μπάλα μόνος του.

Όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα, θα είναι Δήμαρχος Ιθάκης από την πρώτη Κυριακή.

Ο μόνος σίγουρος Δήμαρχος της Φώφης!

 

Ψηφοδέλτιο Ν.Δ.

Διενεργείται από site α.λ.σ. (αγνώστων λοιπών στοιχείων) έρευνα με ερώτημα «Ποιοι θέλετε να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Κεφαλονιά – Ιθάκη;»

Από έγκυρες πηγές μαθαίνω ότι περιμένει με ανυπομονησία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα αποτελέσματα αυτής της «έρευνας», προκειμένου να καταλήξει στη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στα νησιά μας!!!

Η Γιάννα Κουλουμπή.

Η Πρόεδρος της Ν.Δ. κερδίζει μέρα με τη μέρα την εκτίμηση ΟΛΩΝ των στελεχών της Ν.Δ. και διαψεύδει με τις πράξεις της όσους την αμφισβήτησαν.

Ο Γιώργος Καβαλιεράτος.

Μετά τους Θοδωρή Φλωράτο και Στέλιο Σπαθή, ο στενός συνεργάτης του Θ. Μιχαλάτου Γιώργος Καβαλιεράτος έχει φιλοδοξία να είναι ο νέος Δήμαρχος Σάμης.

Έχει λάβει και το «χρίσμα» από τον Μιχαλάτο, όπως μαθαίνω.

 

Ο Βασίλης Κεκάτος.

«Σκίζει» ο συμπατριώτης μας σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος.

Ο γιος του Αντιδημάρχου Τουρισμού Βαγγέλη Κεκάτου, μέσα από την προσωπική του καταξίωση βρήκε τον δικό του τρόπο να προβάλλει το νησί μας!

Η ταινία του βγήκε πρώτη στο Φεστιβάλ του Βιλλερμπάν στη Γαλλία.

Πατέρας και γιος Κεκάτος διαφημίζουν την Κεφαλονιά στα πέρατα της γης!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ