Ο Ηλίας Μπεριάτος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Παρεμβάσεις για το περιβάλλον στην Κεφαλονιά”
Βιβλίο
10/07/2024 | 10:00

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του Ηλία Μπεριάτου με τίτλο «Παρεμβάσεις για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον (και όχι μόνο) στην Κεφαλονιά» (420 σελίδες με εικόνες και φωτογραφίες).

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συλλογή από κείμενα που αποτέλεσαν δημόσιες παρεμβάσεις διαφόρων ειδών (άρθρα, μηνύματα, ομιλίες, συνεντεύξεις κ.α.) από κάποιες θέσεις ευθύνης, αλλά και από τη θέση του απλού πολίτη. Γράφτηκαν σε διάφορες χρονικές περιόδους, κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης (1974-2024), με αφορμή τα εκάστοτε ανακύπτοντα αναπτυξιακά και κυρίως περιβαλλοντικά θέματα στην Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, αποτελούν μικρές παρεμβάσεις για μεγάλα ζητήματα και προβλήματα χωρικής ανάπτυξης και προστασίας περιβάλλοντος στις πόλεις, στους οικισμούς, στην ύπαιθρο, στις παράκτιες και ορεινές περιοχές των νησιών μας, που αποτελούν το κάδρο της ζωής μας. Παρουσιάζονται όπως έχουν δημοσιευτεί, στις τότε συνθήκες, ώστε να μπορεί κανείς να δει και να κρίνει την εξέλιξη της στάσης και της σκέψης του συγγραφέα στην πορεία του χρόνου, τουλάχιστον ως προς τις βασικές του ιδέες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer