Αλγεινή εντύπωση η μη ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κεφαλογιάννης στον Ionian Galaxy: Πάνω από 33 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε πολίτες & επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ –Δέσμευση στους κατοίκους του Ληξουρίου η ψήφιση του άρθρου 62 για τις εργατικές κατοικίες
Πολιτική
14/03/2021 | 10:43

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Υφυπουργός μεταφορών και υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης στους Galaxian Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννα Κουλουμπή στον Ionian Galaxy.
Ξεκινώντας έκανε αναφορά στις εξελίξεις στο Ληξούρι. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για μια δέσμευση που είχε αναληφθεί και η οποία πραγματοποιήθηκε είπε, αναφερόμενος στην ψήφιση του άρθρου 62, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος προκειμένου νά ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι. Το γεγονός αυτό αποτελεί την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος των κατοίκων, κάτι για το οποίο εργάστηκε σε συνεργασία με τον βουλευτή των νησιών μας Παναγή Καππάτο.
Τόνισε ότι προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η μη ψήφιση του άρθρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που καταγράφεται.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των αποζημιώσεων του Ιανού επεσήμανε πως έχουν ήδη καταβληθεί περί τα 13 εκατομμύρια ευρώ σε 3200 αιτήσεις κατοίκων και 15,2 εκατομμύρια ευρώ σε 1900 επιχειρήσεις για την αποκατάσταση ζημιών που υπέστησαν με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι τώρα τα 28 εκατομμύρια ευρώ.
Εκκρεμούν, όπως είπε, κατά προσέγγιση άλλες 850 αιτήσεις κατοικιών και 230 επιχειρήσεις, με το ποσό να ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 33 εκατομμύρια ευρώ.
Με την γρήγορη ανταπόκριση της Πολιτείας στα αιτήματα των πολιτών επιδιώκεται, εκτός από την αυτονόητη ανακούφισή τους, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους στο κράτος, που έχει κλονιστεί.
Έγινε αναφορά στο νομοσχέδιο για την μικροκινητικότητα και συγκεκριμένα στα δίκτυα των υδατοδρομίων. Ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύθηκε πώς μόλις έρθει ο φάκελος για το υδατοδρόμιο στο υπουργείο από την Περιφέρεια θα προχωρήσει η αδειοδότηση ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή και να ενταχθεί και το νησί μιας στο δίκτυο υδατοδρομίων που υπάρχει.
Αυτό θα αποτελέσει τόσο αναπτυξιακό μοχλό όσο και μέσο επίλυσης τοπικών προβλημάτων για την μετακίνηση μεταξύ των νησιών.
Μένοντας στο θέμα της μικροκινητικότητας είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια προσπάθεια προκειμένου να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας και το ισχύον νομικό πλαίσιο δίκτυα μεταφοράς όπως τα δίκτυα ποδηλατόδρομων και των μεταφορά μέσω ηλεκτρικών πατινίων. Δεσμεύθηκε πώς εφόσον οι δήμοι πραγματοποιήσουν και αποστείλουν στο υπουργείο ολοκληρωμένες μελέτες για τρία δίκτυα αυτά θα προχωρούν άμεσα.
Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε πως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενδεχομένως και εντός του καλοκαιριού θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia