Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου παρουσιάζει το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς στους αξιολογητές της UNESCO [εικόνες]
Οικολογία
10/10/2021 | 18:11

Ρεπορτάζ Δέσποινα Χαρώνη

Στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 η παρουσίαση του μοναδικού Γεοπάρκου της Κεφαλονιάς στους αξιότιμους αξιολογητές από τον παγκόσμιο οργανισμό της UNESCO.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του δήμου Αργοστολίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Α.Ν.Α.Σ.Α. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο βουλευτής των νησιών μας Παναγής Καππάτος, εκ μέρους του Δήμου Ληξουρίου ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γεράσιμος Γαλανός.

Ακόμη, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο οικονομικός επόπτης του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Γεώργιος Λασκαράτος και εκ μέρος του Δήμου Σάμης ο αντιδήμαρχος Αντώνιος Καλλιβωκάς.

Η έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε με τον κ. Δρακάτο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δρ. Ελένη Ζουμπούλη, Γεωλόγος του Φορέα, η οποία παρουσίασε το πάρκο της Κεφαλονιάς, ο Δρ. Μιχάλης Ξανθάκης Διευθυντής του Φορέα ο οποίος παρουσίασε τον Φορέα και τέλος ο Γεράσιμος Γαλανός όπου μίλησε για τους Γεώτοπους των νησιών μας.

Με την ένταξη του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς στα παγκόσμια γεωπάρκα της UNESCO ο τουρισμός και η προβολή του νησιού μας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia