Ο Δρακουλόγκωνας για έργα-πυρκαγιές-τουρισμό
05/08/2018 | 20:39

Στους γρήγορους ρυθμούς που προχωρούν πλέον τα έργα στο Λιμάνι «ΠΙΣΑΕΤΟΥ» στην Ιθάκη, επίσης, την ικανοποίηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου, καθώς και του Έπαρχου του νησιού Σπ.Τσιντήλα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική και Δυτική Αττική, και σε σχετική ερώτηση, τόνισε τη σημασία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, σε ώρες ανάγκης, όπως συμβαίνει και με τους κατοίκους και τους φορείς των Ιονίων νήσων, προς τους πυρόπληκτους. Θεωρώντας, ορισμένες περιοχές της Κεφαλονιάς, ως ευάλωτες, για την εκδήλωση πυρκαγιών, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των εθελοντικών ομάδων που βρίσκονται στο νησί, όπως και στο σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, όπως είπε, νιώθει περήφανος, για τα ανέλπιστα καλά νέα , όσον αφορά την ποιότητα των τουριστών περιόδου 2017 στην Κεφαλονιά, έρευνα που διεξήγαγε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας), υποστηρίζοντας πως, «ναι μεν, η εργασία αυτή αποτελεί πνευματικό έργο του ΤΕΙ, ωστόσο, μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα και από όλους τους τοπικούς τουριστικούς φορείς, και να δώσει σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού προϊόντος στο νησί».

Πηγή: ert.gr