Μιλάει για όλους και για όλα
Ο Διονύσης Λυκούδης στο ekefalonia σε μία αποκλειστική συνέντευξη στον Ανδρέα Αρβανιτάκη –«Είμαστε η παράταξη που αποδείξαμε ότι μπορούμε»
Πολιτική
23/05/2019 | 13:16

Κοιτάζοντας πίσω την πενταετία που πέρασε, υπάρχει κάποιο έργο που ξεχωρίζετε και θα θέλατε ο κόσμος να θυμάται σαν έργο αυτής της Ισχυρής Κεφαλονιάς και του Αλέξανδρου Παρίση;

Αναμφισβήτητα, το πιο σημαντικό έργο της πενταετίας, αλλά και των τελευταίων 50 ετών, είναι το Εργοστάσιο Νερού και η αλλαγή όλου του δικτύου ύδρευσης της πόλης, έργο που ξεπέρασε τα 12.000.000 για να πίνουμε καθαρό νερό σήμερα. Η ζωή των Αργοστολιωτών άλλαξε μια για πάντα και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε. Μας πολέμησαν, μας λοιδόρησαν, είπαν ότι είναι αδύνατο να γίνει και όμως εμείς το καταφέραμε και σήμερα το Αργοστόλι μπορεί να λέει με περηφάνια ότι πίνει το καθαρότερο νερό στην Ελλάδα. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε, την εγκληματική λασπολογία του Θεόφιλου Μιχαλάτου, ο οποίος ακόμη και μετά την παράδοση του έργου, έλεγε ψευδώς ότι η τιμή του νερού διπλασιάστηκε, όταν η τιμή έμεινε ακριβώς η ίδια. Οι Κεφαλονίτες όταν πάνε να ψηφίσουν αυτή την Κυριακή, πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τι κάναμε για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα και τι έκαναν κάποιοι άλλοι για να μην γίνει ποτέ αυτό το έργο αφού δεν το ψήφισαν ούτε στο Δημοτικό συμβούλιο όταν το θέσαμε για έγκριση. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που όσοι πολέμησαν λυσαλέα την εξέλιξη των έργων στο Αργοστόλι σήμερα ζητούν την ψήφο των Αργοστολιωτών.

 

Οι κάτοικοι στη Λειβαθώ και στην περιοχή Ελειού – Πρόννων τι μπορούν να περιμένουν από την «Ισχυρή Κεφαλονιά»;

Είμαστε η παράταξη που αποδείξαμε ότι μπορούμε. Μπορούμε να παραδώσουμε δύσκολα έργα, πολυεπίπεδα και για το καλό του τόπου μας να πάρουμε και το πολιτικό κόστος. Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ξεκινήσει το μεγαλύτερο σε έκταση και σε ουσία έργο που έγινε ποτέ στην περιφέρεια. Όπως ακριβώς περιγράφεται στο πρόγραμμα του φυλλαδίου  μας. Όπως ακριβώς κάναμε στην πρωτεύουσα μας αυτά τα χρόνια. Όπως ακριβώς κρατήσαμε το λόγο μας στους Αργοστολιώτες, έτσι ακριβώς θα κρατήσουμε το λόγο μας στους κατοίκους της Λειβαθούς και στον Ελειό – Πρόννων. Αυτή την αξιοπιστία την κερδίσαμε πανυγηρικά την πενταετία που πέρασε. Δεν θέλω να ξεχνάτε ότι έπρεπε να βάλουμε σε πρωτεραιότητα την πρωτεύουσα αφού τα χρήματα που είχαμε στην διάθεσή μας, ήταν λιγοστά, η δε στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση σχεδόν μηδενική.

 

Το Αργοστόλι τι μπορεί να περιμένει από εσάς, λαμβάνοντας υπόψιν το έργο που κάνατε αυτά τα χρόνια.

Η επόμενη ημέρα του Αργοστολίου θα έχει επίκεντρο τον Αργοστολιώτη και την καθημερινότητά του. Σε συνδυασμό με 3 μεγάλα έργα, τη δημιουργία μαρίνα MegaYacht, τη δημιουργία δεύτερης θέσης για κρουαζιερόπλοια και τη δημιουργία νέου σύγχρονου μεγάλου parkingστο κέντρο της πόλης, το Αργοστόλι θα αλλάξει εποχή. Η υπόσχεσή μας ότι θα μετατραπεί σε έξυπνη πόλη θα πραγματοποιηθεί στο ακέραιο και η καθημερινότητά μας θα αλλάξει ριζικά. Σκουπίδια, λακκούβες και άλλα προβλήματα καθημερινότητας θα ανήκουν στο παρελθόν, όπως ακριβώς ανήκουν στο παρελθόν οι αμιαντοσωλήνες του δικτύου ύδρευσης. Το Αργοστόλι αλλά και οι άλλες περιοχές του Δήμου μας θα ζήσουν μια χρυσή εποχή αν αναλογιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε στη χώρα μας πολιτική αλλαγή με μια κεντρική κυβέρνηση που θα στηρίζει τη Δημοτική αρχή.

 

Ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της θητείας σας από τη θέση που υπηρετείτε;

Αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη στιγμή για εμένα ήταν ο χειμώνας του 2017, όταν είχαν ξεκινήσει τα έργα για να δημιουργήσουμε το νέο Αργοστόλι. Τότε, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αδιαφορώντας για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας, με 32 ανώνυμες καταγγελίες, προσπάθησαν να ανακόψουν αυτή την πορεία και να σταματήσουν τα έργα, μένοντας το Αργοστόλι κομμένο στα δύο και η κεντρική μας πλατεία γεμάτη μπάζα καταστρέφοντας έτσι την επερχόμενη τουριστική σαιζόν ολόκληρου του νησιού. Αυτό με πίκρανε γιατί είχα να αντιμετωπίσω ανθρώπους οι οποίοι έβαζαν τοπροσωπικό τους πολιτικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου, της οικονομίας μας και των παιδιών μας. Όμως η στήριξη του συνόλου σχεδόν της τοπικής κοινωνίας, η οποία στάθηκε στο πλάι μου καθώς και ο δικός μου χαρακτήρας που “μουλαρώνει” και δεν έχει μάθει να το βάζει κάτω, είχε ως αποτέλεσμα αυτή η μάχη να αποβεί νικηφόρα για εμάς και να αποτελέσει μια μεγάλη ήττα για αυτούς που με ανήθικες μεθοδεύσεθς προσπάθησαν να σταματήσουν την ανάπτυξη του τόπου μας. Τέλος καλό όλα καλά και αυτοί πήραν το μάθημά τους.

 

Κ. Λυκούδη, η παράταξή σας Ισχυρή Κεφαλονιά και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές με στόχο να ανανεώσει τη θητεία της. Ποιο πιστεύετε θα είναι το κριτήριο του κόσμου σε αυτές τις εκλογές για να επιλέξει Δήμαρχο;

Κ. Αρβανιτάκη, εμείς πορευθήκαμε αυτή την πενταετία με ένα μόνο στόχο. Να κάνουμε πραγματικότητα αυτά που υποσχεθήκαμε στους δημότες. Και είμαστε περήφανοι που τα περισσότερα από αυτά τα πραγματοποιήσαμε. Με ρωτάτε με ποιο κριτήριο πιστεύω ότι θα ψηφίσει ο κόσμος; Οι πράξεις κάθε υποψηφίου καθορίζουν το τι πιστεύει ο ίδιος για τον κόσμο. Εμείς θεωρούμε ότι ο κόσμος ψηφίζει για το έργο που έγινε και αυτούς που πάλεψαν να κάνουν τη ζωή του και την καθημερινότητά του καλύτερη. Υπάρχει όμως και υποψήφιος, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος θεωρεί ότι οι πολίτες είναι άβουλα όντα και γι’ αυτό αντί να κάνει πολιτική, αγοράζει ραδιόφωνα και ενημερωτικά sitesώστε να κάνει προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου στους πολίτες. Απέναντί μας δεν έχουμε απλά έναν πολιτικό αντίπαλο.Έχουμε έναν άνθρωπο που θέλει να συγκεντρώσει στα χέρια του την οικονομική, την επιχειρηματική και την πολιτική εξουσία μετατρέποντας τον τόπο μας σε δικό του φέουδο. Σε αυτές τις εκλογές όλος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί απέναντι σε ένα επικίνδυνο μόρφωμα το οποίο επιχειρεί να διαβρώσει την κοινωνία και την οικονομία του τόπου σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά και όχι να επιτρέψουμε σε κάποιον να θέσει τον τόπο μας σε ομηρία.

Το μεγάλο λοιπόν στοίχημα για τους πολίτες μας είναι να σταθούμε όλοι μαζί στην ίδια πλευρά του “ποταμού”, απέναντι από ένα πρωτοφανές επικίνδυνο μόρφωμα που θέλει να ελέγχει τις τύχες μας, τις ζωές μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Στη μάχη λοιπόν αυτή νικητής πρέπει να είναι η κοινωνία!

Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη σύντομη επικοινωνία

Και εγώ σας ευχαριστώ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer