Ο Δήμος Αργοστολίου μέλος στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων
Κοινωνία
23/12/2020 | 14:47

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Αργοστολίου έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών  για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα ελέγχου  του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν την παρακολούθηση της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα και η Κατάθλιψη. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προσθέσει στο προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον  COVID-19.

 

Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας  και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19 εγγράψου στο Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register ή στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αργοστολίου, Π. Βαλλιάνου 7, Αργοστόλι, τηλ. 26710 22933 εσωτερικό 37, email: kepygeias@argostoli.gov.gr

Ο Αντιδήμαρχος

Γεώργιος Τσιλιμιδός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer