Κατάμεστος ο ναός
Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύκη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας [εικόνες]
13/04/2019 | 10:21

Με λαμπρότητα, αλλά και με κατάνυξη, ετελέσθη την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στον κατάμεστο από φιλακόλουθους και φιλόμουσους πιστούς ιστορικό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύκη (Καρύτση) στο κέντρο της Αθήνας η λαοφιλής ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), συμπαραστατούμενος υπό του προϊσταμένου του Ναού, αρχιμανδρίτου π.Νικολάου Ιωαννίδη, καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον Ναό προσήλθε ταπεινός προσκυνητής και εστάθη αθόρυβα ανάμεσα στο εκκλησίασμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος τιμά με την παρουσία του τον εν λόγω Ναό από όταν ήταν δικηγόρος και καθηγητής Πανεπιστημίου, προτού ακόμη ανέλθει στα πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα.

Με την ίδια ταπείνωση παρέστησαν και εκκλησιάσθηκαν και πολλές προσωπικότητες από τον χώρο της Δικαιοσύνης, των επιστημών και της επιχειρηματικότητος, όπως ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ.Κυριάκος Κουκουλομμάτης και ο Πρόεδρος της ΕΚΤΕΡ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Σίψας.

Ολίγον προ του τέλους της ακολουθίας ομίλησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος κ.Θεοδώρητος, αναφερθείς στην μοναδική προσωπικότητα της Παναγίας μας αλλά και στην ιδιαίτερη θρησκευτική και μουσικοφιλολογική αξία του Ακαθίστου Ύμνου ως ποιήματος.

Τα τροπάρια της ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου απέδωσε η από του 1896 υφισταμένη Ανδρική Πολυφωνική Χορωδία του Ναού, υπό την διεύθυνσιν του πρωτοψάλτου του Ναού κ. Νικολάου Βάλσαμου.

dav

dav

Πηγή: romfea.gr