Ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Σάμης [εικόνες +βίντεο]
Εκκλησία
06/01/2023 | 18:57

Με την ευλάβεια που αρμόζει στην ημέρα, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Σάμης. Είχε προηγηθεί ασφαλώς ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον πραγματικά υπέροχα στολισμένο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο, βοηθούντος και του καλού καιρού, ο ομολογουμένως περισσότερος από άλλες χρονιές κόσμος από ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Σάμης, παρακολούθησε την τελετή στην οποία χοροστάτησε ο εφημέριος της πόλης Πατέρας Κωνσταντίνος Ζαπάντης, ο οποίος και έριξε το σταυρό από πλοιάριο, εν μέσω καπνογόνων και φωτοβολίδων!

Τηρώντας την θρησκευτική μας παράδοση,  βούτηξαν στη θάλασσα και έπιασαν το Σταυρό δύο νέα παιδιά καταχειροκροτούμενα από τους πιστούς. Μάλιστα οι δύο τολμηροί κολυμβητές, εκτός από την ευλογία του Ιερέα, έλαβαν και τον… καθιερωμένο μποναμά!

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του Δήμου μας, ενώ τιμές απέδωσε η φιλαρμονική Σάμης, τόσο κατά τις πομπές από και προς τον Ιερό Ναό και το λιμάνι, όσο και κατά τον καθαγιασμό των υδάτων.

Και του χρόνου και καλή φώτιση σε όλους!

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer