Ο Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιάς & Ιθακης καινοτομει και ψηφιακα! [εικόνες]
Αθλητισμός
11/02/2024 | 11:59

Στις 29-31 Ιανουαριου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Δέκα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία απο όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, με σκοπό να υλοποιήσουν μια ψηφιακή λύση και να την ενσωματώσουν στις καθημερινές τους λειτουργίες.

Μεταξύ των σωματείων που συμμετείχαν ηταν ο Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη!

Να σημειωθεί οτι πέραν του ΑΣΕΑ, η μόνη ομάδα που επιλέχθηκε από την Ελλάδα ήταν ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Τον σύλλογο εκπροσωπησαν ο προπονητής και συντονιστής ευρωπαικών προγραμμάτων, Πολυχρόνης Πολίτσης και ο ερευνητής και διαχειριστής προγραμμάτων, Χρήστος Γκούμας. Στα πλαίσια του προγράμματος, η ομάδα του ΑΣΕΑ πλαισιώθηκε από τον Πάνο Παπαγεωργίου, διαχειριστή προγραμμάτων στην Ευρωπαική Πλατφόρμα για την Αθλητική Καινοτομία, και τον Βύρωνα Χρυσοβέργη, μέντορα και ειδικό σε θέματα καινοτομίας από το Walk – Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατα την παραμονή της στο Παρίσι, η ομάδα του ΑΣΕΑ εκπαιδεύτηκε σε μεθοδολογίες ανάπτυξης καινοτομίας όπως το design thinking και την ανάλυση SWOT. Την τελευταία μέρα του προγράμματος, η ομάδα του ΑΣΕΑ παρουσιάσε την ψηφιακή λύση σε μια επιτροπή κριτών αποτελούμενη από εκπροσώπους τεχνολογικών εταιριών. Η λύση αφορούσε την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας για την ποσοτικοπολιηση και βελτίωση της αθλητικής επίδοσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση καθώς και σε άλλα αθλήματα. Τόσο η ιδέα όσο και η παρουσίαση απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές, με την ομάδα του ΑΣΕΑ να αποδεικνύει οτι πέραν από το να πρωταγωνιστεί αθλητικά, θέλει να καινοτομεί και ψηφιακά.

Η ταχυρυθμη εκπαιδευση που ελαβε χωρα στο Παρισι ήταν μόνο η αρχή, καθώς ο ΑΣΕΑ θα παρακολουθήσει 12-μηνο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω την συγκεκριμένη ψηφιακή λύση. Η ομάδα του ΑΣΕΑ μπορεί να επέστρεψε πίσω με νέες εμπειρίες, τεχνογνωσία, διασυνδέσεις και διάθεση για δουλεία αλλά το σημαντικότερο είναι το τι μπορει να καταφέρει ένα μικρό περιφερειακό σωματείο, όταν οι άνθρωποί του σκέφτονται μεγαλόπνοα!

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος του ευρωπαικού προγράμματος DigiFit που συντονίζεται από την Παγκόσμια Ένωση Αθλητισμού και Πολιτσιμού (International Sport and Culture Association) με την συγχρηματοδοτηση της Ευρωπαικής Επιτροπής. Μείνετε συντονισμένοι για το πως η ψηφιακή καινοτομία μπορεί να βοηθήσει ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://digifit.isca.org/project

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer