Ντοκιμαντέρ για το “Νησί των γενναίων”-Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα στη Ζάκυνθο
Κινηματογράφος
08/05/2017 | 16:34

Για τα τελευταία, εξωτερικά γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τη διάσωση της εβραϊκής κοινότητας στη Ζάκυνθο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Ζάκυνθο διεθνές κινηματογραφικό συνεργείο. Μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, ολοκληρώνονται τα γυρίσματα σε Αγαλά, Λούχα, Γύρι και σε άλλες περιοχές του νησιού, ενώ τα εσωτερικά γυρίσματα και όσα έγιναν σε άλλες περιοχές, όπως στην Κέρκυρα, έχουν ολοκληρωθεί.
Στη Ζάκυνθο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ομάδα παραγωγών, σκηνοθετών, σκηνογράφων και συντονιστών. Την Παρασκευή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο (ο Δήμος στήριξε την προσπάθεια με όσα μέσα μπορούσε να διαθέσει) ο συμπαραγωγός του ντοκιμαντέρ, Στήβεν (Στάθης) Πριόβολος, ο οποίος περιέγραψε τη προσπάθεια αυτή από το ξεκίνημά της.

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τη μοναδική στα χρονικά ιστορία της διάσωσης ολόκληρης της κοινότητας των Εβραίων της Ζακύνθου, η οποία αριθμούσε περίπου 235 άτομα, μέσα από τα μάτια ενός 10χρονου, τότε, αγοριού, του Χαΐμ Κωνσταντίνη, ο οποίος έχει επισκεφτεί έκτοτε την πατρίδα του Ζάκυνθο αναρίθμητες φορές.

Στα γυρίσματα συμμετέχουν πολλοί κάτοικοι του νησιού, ως κομπάρσοι. «Είναι ένα ντοκιμαντέρ που διαφημίζει τη Ζάκυνθο στα πέρατα του κόσμου και, αυτή τη φορά, όχι μόνο για την ομορφιά του τοπίου και της φύσης της, αλλά για την ομορφιά των ανθρώπων της», λέει ο Στ. Πριόβολος. Τόνισε άλλωστε το φοβερό ενδιαφέρον που εξέφρασαν για την προσπάθεια αυτή, Οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ντοκιμαντέρ γυρίζεται υπό την αιγίδα της Unesco και του Παραρτήματος Πειραιώς & Νήσων.

Αυτό που «περνά» μέσα από το ντοκιμαντέρ, δεν είναι μονάχα το ίδιο το γεγονός που ούτως ή άλλως είναι μοναδικό. Είναι το ότι μέσα από την ιστορία αυτή, αποκαλύπτεται η πραγματικά θαρραλέα πράξη, ενός νεαρότατου Δημάρχου, με οικογένεια, καθώς και ενός ιερέα, να πάρουν αυτή την απόφαση, έχοντας μάλιστα κατά νου τις τρομερές συνέπειες που θα είχε για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αυτή η επιλογή. «Αυτό για μένα είναι κάτι μαγικό», λέει ο Στ. Πριόβολος, χωρίς να κρύβει το θαυμασμό και τον ενθουσιασμό του.

Συντονιστής μεταξύ συνεργείου, παραγωγής και Ζακύνθου, είναι ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης, Δημήτρης Σκαλιστήρης, ο οποίος συμμετέχει και ως ηθοποιός. Συμμετέχει εξάλλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Θοδωρής Καμπίτσης, ως ηθοποιός, κρατώντας μάλιστα και ρόλο-έκπληξη.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Ζάκυνθο, με επίσημο καλεσμένο τον κ. Κωνσταντίνη, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Πηγή: imerazante.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer