Το  Πολυτεχνείο  ΖΕΙ  και  μας  εμπνέει
NT ΑΔΕΔΥ – Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Κοινωνία
16/11/2020 | 12:20

Σαράντα επτά  χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα αδικαίωτα οράματά του.

Τα συνθήματα  του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” παραμένουν ανεξίτηλα.

Και αν έπεσε η χούντα είναι εδώ το σύστημα που γεννά  κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια και γενικευμένη ανασφάλεια στο λαό.

Είναι εδώ, τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, τα νέα σενάρια και παζάρια συνεκμεταλλεύσεων-συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που μετατρέπουν την χώρα μας σε προκεχωρημένο φυλάκιο και ταυτόχρονα σε στόχο.

Είναι εδώ, ένα χρεοκοπημένο γυμνό και αθωράκιστο σύστημα υγείας, που θεωρώντας «κόστος» την προστασία της ζωής και την υγεία του λαού, δεν μπορεί να του εξασφαλίσει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας (Νοσοκομεία, ΜΕΘ, Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κ.α.) και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Είναι εδώ, ένα σύστημα παιδείας που ισοπεδώνει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, αφήνει μαθητές και εκπαιδευτικούς «απροστάτευτους» από την πανδημία και αντιμετωπίζει τα δίκαια αιτήματά τους με καταστολή και αυταρχισμό.

Είναι εδώ, τα διαχρονικά και από όλες τις κυβερνήσεις, αντεργατικά μέτρα. Η σημερινή μάλιστα της Ν.Δ., αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες, για να περάσει βάρβαρα μέτρα για ένταση της εκμετάλλευσης,  καθιέρωση 10ωρης εργασίας, ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, μείωση του μέσου μισθού, χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης, ένταση της καταστολής κ.α.

Είναι εδώ, μια ακόμη προσπάθεια συκοφάντησης του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, αφού αξιοποιείται η πανδημία για να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης.

Όλα όσα… Είναι εδώ… κάνουν τον φετινό γιορτασμό του Πολυτεχνείου αναγκαίο και επίκαιρο βήμα αγώνα και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μέρα μνήμης, τιμής και αγωνιστικής ανάτασης για το λαό, που όχι μόνο δεν συκοφαντείται και δεν αναβάλλεται, αλλά γίνεται όλο πιο αναγκαία και επιβεβλημένη, για να βάλουν στην ημερήσια διάταξη και μπροστά, όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τις δικές τους ανάγκες και διεκδικήσεις.

Το  Πολυτεχνείο  ΖΕΙ  και  μας  εμπνέει  στους  νέους  αγώνες  που  έρχονται.

Αργοστόλι 16 Νοέμβρη 2020

Για ο Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Μισαηλίδου
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ