Πάρθηκαν πρωτοβουλίες
Νόμπελ Ειρήνης στον Γλέζο: Παίρνει σάρκα και οστά η πρόταση του Κεφαλληνίας [εικόνες + βίντεο]
Πολιτική
23/06/2017 | 14:16

Της Γιάννας Κουλουμπή

 

Πέρασαν δύο μήνες περίπου από τότε που η Κεφαλλονιά, μέσω του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ. Δημητρίου, πρότεινε δημόσια, κατά την εκδήλωση ανακήρυξης του μεγάλου πατριώτη Μανώλη Γλέζου σε επίτιμο δημότη Κεφαλλονιάς, να είναι υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης. Σήμερα η πρόταση αυτή πήρε σάρκα και οστά, αφού σε συνέντευξη τύπου του Σεβασμιοτάτου ανακοινώθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και η συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και τον Δήμο Κεφαλλονιάς για τον σκοπό αυτό.

Στο πάνελ παρακάθισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο κ. Νίκος Ζαχαρούς από τον Σύλλογο “Ιόνιος” και ο κ. Γεράσιμος Γαλιατσάτος από την ομάδα “Απανταχού Ελληνισμός”.

Όλοι, αναγνωρίζοντας την προσφορά και το ήθος που έχει επιδείξει σε όλη τη διάρκειας της πορείας του ο κ. Μανώλης Γλέζος, συμφώνησαν ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε η πρόταση να φτάσει στην αρμόδια επιτροπή και να μελετηθεί με σοβαρότητα όπως της αρμόζει. Την πρόταση θα υπογράφει ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, ο οποίος έτσι θα εκπροσωπεί και όλους τους Κεφαλλήνες. “Τιμάμε κάποιον με πράξεις, εδώ και τώρα, σεβόμεθα την προσφορά του, τους αγώνες του, την υπομονή του, την επιμονή του να προσφέρει. Προσπαθούμε να τιμήσουμε αυτόν τον άνθρωπο γιατί το αξίζει” ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης στην ομιλία του, εξηγώντας ότι στο επόμενο διάστημα θα συσταθεί και μια επιτροπή προσωπικοτήτων που θα στηρίξει την πρόταση.

Δείτε στο βίντεο τις λεπτομέρειες για την διαδικασία της κατάθεσης της πρότασης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer