Νίκος Παυλάτος (Τοπική κίνηση πολιτών Φάρος): “Θεόφιλε απέτυχες και μαζί σου δυστυχώς παρέσυρες και την πόλη”
Αυτοδιοίκηση
09/07/2022 | 14:12

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, απέτυχες και μαζί σου δυστυχώς παρέσυρες και την πόλη γιατί ακριβώς δεν ακούμπησες την πόλη – στους πολίτες – στους φορείς – στις συλλογικότητες για να παράξουμε μια κοινή ιστορία πόλης-Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Για να εξελίξουμε την πόλη με ευθύνη και αξίες.

Αντίθετα στηρίχθηκες στην μερικότητα που σε εξυπηρετεί και στους μηχανισμούς οι οποίοι εξυπηρετούν αυτήν την μερικότητα. Το νεοϊδρυθέν και πρωτοεμφανιζόμενο “κόμμα των ζώων” (ειδικού σκοπού) τοποθετήθηκε ενισχυτικά σε αυτούς τους μηχανισμούς ώς τροφοδότης χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση. Δεν λέμε τίποτε άλλο από τα αυτονόητα και τα πρωτοφανέρωτα για την αισθητική και Πολιτισμό του Τόπου. Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε προσπαθήσαμε μέχρι τελευταία στιγμής να δηλώσουμε πρόθεση για κοινή συμπόρευση και κοινή ιστορία πόλης. Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε εμείς λειτουργούμε σαν Φάρος ως πολίτες και όχι ως κάτοικοι, με περίσσευμα, όραμα, σχέδιο και αγάπη. Ο Κούταβος είναι μέρος του αστικού ιστού της πόλης και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον άνθρωπο, τον άνθρωπο περιπατητή, δημιουργό, τραγουδιστή, φιλόσοφο και είμαστε υπερήφανοι που αφήσαμε στην πόλη του πολίτη δημιουργού, στο χώρο που εμπνέεται, ερωτεύτηκε και συγκινεί ως παρακαταθήκη το Πολιτιστικό καλοκαίρι του 2020 στο Κούταβο, στον Κούταβο μας εν μέσω πανδημίας είναι μια ζωντανή απόδειξη κοινής ιστορίας πόλης, συνοχής, Δημοκρατίας και Πολιτισμού.

Διεκδικήσαμε χαρούμενους ανθρώπους και δεν φύγαμε από καμιά εκδήλωση ασυγκίνητοι. Ήταν ένα γεγονός πρωτοφανέρωτο για όλη την Ελλάδα, 40 και πλέον εκδηλώσεις χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ. Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε τα καταφέρατε και επειδή Κύριε Δήμαρχε δυόμισι χρόνια προσπαθούμε για τα αυτονόητα δεν είμαστε εμείς ο εχθρός σας, ο εχθρός της πόλης και του Πολιτισμού, τις δικές σας αποστειρωμένες πράξεις και αποφάσεις πολεμούσατε χωρίς να το ξέρετε. Μας ταλαιπώρησες, μας κούρασες έως και την τελευταία συνάντηση μας, που με κόπο και υπομονή διεκδικήσαμε και με την παρουσία του αντιδημάρχου, Διονύση Μινέτου, η οποία ήταν απογοητευτική. Ότι επικοινωνώ τώρα είναι υποχρέωση μου και ευθύνη μου να το κάνω, στα έχω πει και με φυσική παρουσία μου σε συζητήσεις και επειδή την πόλη την υπηρετούμε όλοι οι περισσότεροι από μας με την ιδιότητα του πολίτη, του δημιουργού και αυτή η πόλη είναι ανοχύρωτη από ομορφιά, Δημοκρατία, Πολιτισμό και έμπνευση, αλλά είναι καλά οχυρωμένη σε ότι προκαλεί αδιέξοδα και στους μηχανισμούς που τα προκαλούν και τα παράγουν, μια πόλη λοιπόν χωρίς σχέδιο, έμπνευση, κατεύθυνση, μια πόλη με ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΈΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ (50,000 με 60.000 ευρώ) κοστίζουν τα πολιτιστικά μας καλοκαίρια.

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε σας ρωτάμε Δημόσια δύο πράγματα.

1) Πότε θα καθαρίσετε τον Κούταβο ως έχετε υποχρέωση από χορτάρια, πεσμένα δέντρα, σκουπίδια;

2) Πότε θα εξελίσσεται την χάραξη Αιγιαλού για να δοθεί ο τόπος στον πεζό πολίτη, στην οικογένεια. Οι ρυπογόνες βιοτεχνίες που λειτουργούν στον χώρο είναι χωρίς άδεια από το 2013.

Επίσης κυρ Δήμαρχε που ήσουν, για το Νοσοκομείο, το Γηροκομείο, τα σχολεία μας για τα ανθρώπινα Δικαιώματα των πολιτών για την Δημοκρατία, τον Πολιτισμό και την αισθητική της πόλης μας. ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΣ. Τέλος θέλουμε να ζητήσουμε συγχώρεση από τους φίλους μας δημιουργούς (τραγουδιστές, συγκροτήματα, λογοτέχνες, ποιητές, εικαστικούς, ζωγράφους, καθηγητές) που χωρίς δική μας υπαιτιότητα οι φετινές εκδηλώσεις στον ΚΟΎΤΑΒΟ, ΣΤΟΝ ΚΟΎΤΑΒΟ ΜΑΣ αναστέλλονται, επίσης συγχώρεση ζητάμε από τον Κωνσταντάρα, Χατζηχρήστο, Γκιωνάκη και Σταυρίδη στον θερινό σινεμά που δεν θα συναντηθούμε φέτος στον Κούταβο, στον Κούταβο μας για να συγκινηθούμε μέσα από τις μαγικές στιγμές που θα μας πρόσφεραν και στους φίλους του Γαλλικού και του Ιταλικού Κινηματογράφου.

Αγαπητοί συμπολίτες ΠΑΜΕ, ακολουθούμε τους μάγους μας για καινούργια μαγικά καινούργια θαύματα, καινούργια όνειρα, πάμε γιατί η πόλη είναι τα παιδιά μας. Αγαπητοί φίλοι είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την πόλη που ονειρευόμαστε. Είμαστε εδώ γιατί είμαστε εσείς. Και γιατί για μας ο πολιτισμός είναι το άρωμα του Ευκαλύπτου. Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία χαρά και αγάπη. Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε στο επανιδείν, ένας χρόνος είναι, θα περάσει και όπως έλεγε ο Κ.Καβάφης: “Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον. Ανεπαισθήτως με έκλεισαν από τον Κόσμο έξω…”.

Υ.Γ. Είμαστε στην διάθεση σας να σας προσκομίσουμε τα αιτήματα μας προς στην επιτροπή ποιότητα ζωής και την Πρακτική Γεωργικής Σχολής ΠΑΝΑΓΉ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ με θέμα παραχώρηση αλσυλλίου Κουτάβου για πολιτιστικές εκδηλώσεις Ιουλίου Αυγούστου και τις αρνητικές απαντήσεις τις επιτροπής με το σκεπτικό της.

Για τον Φάρο
Παυλάτος Νίκος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer