Νίκος Παπαδάτος: Ως εμοί δοκεί!.. Οπως εγώ τα βλέπω…
Νίκος Παπαδάτος
30/05/2022 | 08:24

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

«Να επιστραφούν στη χώρα μας τα Ελγίνεια»! Είναι η μόνιμη επωδός των εκάστοτε υπουργών Πολιτισμού. Μέχρι και η Μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, αυτό έλεγε!
«Να μας επιστραφούν τα Ελγίνεια»!

Λάθος Μέγα!

«Να επιστραφούν στην Ελλάδα τα θεϊκά γλυπτά του Φειδία» από το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο βρίσκονται. «Τα γλυπτά που ξήλωσε και στη συνέχεια έκλεψε από τον Παρθενώνα και μετέφερε παράνομα στην Αγγλία ένας τυχάρπαστος, ένας τρισάθλιος άγγλος, ένας απατεώνας ολκής, ο Ελγιν»!

Αυτή είναι η σωστή και ολοκληρωμένη φράση. Που συν τοις άλλοις, απεινονίζει πιστά τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!

Είναι ποτέ δυνατόν τα θεϊκά γλυπτά του Φειδία να τα ονομάζουμε εμείς οι Ελληνες …Ελγίνεια; Και να αγνοείται το όνομα του μεγαλύτερου γλύπτη όλων των εποχών, δηλ. του Φειδία, που τα φιλοτέχνησε κατά τρόπο θεϊκό;

Λοιπόν: Δεν υπάρχουν …Ελγίνεια.

Υπάρχουν τα περίφημα γλυπτά του Φειδία – τα 50 αγάλματα / αετώματα καθώς και η ανάγλυφη ζωοφόρος, τα οποία έκλεψε από τον Παρθενώνα ο τυχοδιώκτης και αρχαιοκάπηλος Ελγιν!

Τελεία και παύλα!

ΥΓ: 320 εκ. ευρώ χρωστάει στις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως από την ηγετική Ομάδα, αλλά και ΚΑΝΕΝΑΣ σύνεδρος δεν αναρωτήθηκε στο πρόσφατο συνέδριό του Κινήματος, το εξής απλό αλλά πολιτικά ουσιώδες: ποιος και πότε πήρε αυτά τα δάνεια, ποιος δηλαδή έβαλε την υπογραφή του για να συναφθούν και με εντολή ποίου. Και το σπουδαιότερο που πήγαν τα λεφτά!

Ομως ΚΑΝΕΝΑΣ – και όταν λέμε ΚΑΝΕΝΑΣ εννοούμε ΚΑΝΕΝΑΣ – εκ των συνέδρων δεν είχε το πολιτικό θάρρος να θέσει το σχετικό ερώτημα… «Εγώ, σου λέει, θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;»

Και έχεις και τον υπέργηρο Απόστολο Κακλαμάνη, να βρίζει χυδαία τους ΠΑΣΟΚους που …«αποχαιρέτησαν την Αλεξάνδρεια» και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ!!! Λες και αυτό να είναι το πρόβλημα του Κινήματος…

Συμπέρασμα: έχουμε χάσει τελείως τη μπάλα! Πάει και τελείωσε…

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia