Γράφω και υπογράφω (η παραπολιτική στήλη που κάνει πάταγο στην Κεφαλονιά)!
Νίκος Παπαδάτος
22/01/2023 | 10:40

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
οικονομολόγος

 

 

 

 Εν αρχή, να ξεκαθαρίσουμε τρία πράγματα: Πως ότι κατά καιρούς γράφω, πάντα το υπογράφω! Εχω, δηλαδή, το θάρρος της γνώμης μου! Δεύτερο δεν έχω πάρει ΠΟΤΕ μισό ευρώ, από ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό παράγοντα! Οποιασδήποτε βαθμίδας και «χρώματος». Τρίτο δεν ανήκω οργανωτικά σε κανένα κόμμα. Πάμε παρακάτω:

 Αλλάζει και εκσυγχρονίζεται το Νοσοκομείο Αργοστολίου: Έφθασαν νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα μας λέει ο Διοικητής Δημήτρης Μαρτίνης. Ωραία κι άγια όλα αυτά κ. Διοικητά.

Οταν όμως θέλεις 2 και 3 μήνες για να πας λ.χ. στον οφθαλμίατρο…

 Πάνω από 1000 ευρώ την ημέρα παίρνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λαϊεν! Ενώ οι λαοί της Ευρωπης περνάνε πολύ δύσκολα, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών περνάνε μια χαρά! Φούρνος να μην καπνίσει, δηλαδή. Αυτό κι αν είναι μεγίστη πρόκληση για τους ευρωπαίους πολίτες… Που κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουν και να δουν κατάματα τη σκληρή γι’ αυτούς πραγματικότητα. «Ωρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι», που λένε και οι Γραφές.

 «Λιγότερες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων το 2023 στο Αργοστόλι»; Μα εδώ υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μην έρθουν το καλοκαίρι Αγγλοι τουρίστες λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Βρετανία. Ζοφερό το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα και ειδικά στη Κεφαλονιά αν, λέω αν, «κάνει κοιλιά» η αγγλική αγορά…

 Πέθανε πρόσφατα από ανακοπή καρδιάς ο γνωστός τοις πάσι Κεφαλονίτης οφθαλμίατρος Γιώργος Ζερβός. Η καρδιακή ανακοπή είναι ο καλύτερος θάνατος. Ούτε περιπέτειες στα νοσοκομεία, ούτε ταλαιπωρίες, ούτε, ούτε ούτε… Ο Γιώργος εκτός από άριστος επιστήμονας ήταν και ένας ξεχωριστός Κεφαλονίτης. Αν υπάρχει Παράδεισος σίγουρα έχει μία θέση εκεί…

 Τα μάθατε τα νέα; Το 86% των Ελλήνων δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του! Αλλά είπαμε: χρόνο με το χρόνο, οι πλούσιοι (οι έχοντες και κατέχοντες ) γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι…

 Η συμπατριώτισσά μας Αλέκα Παπαρήγα δεν θα είναι αυτή τη φορά υποψήφια βουλευτής (ΚΚΕ)! Προφανώς λόγω γήρατος. Ηταν όμως 18 συνεχή έτη Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ! Ρεκόρ …Γκίνες!


 Αν οι πολίτες θα κάνουν την τελική επιλογή τους στην κάλπη με κριτήριο «την καθημερινότητα και την τσέπη τους» -όπως λέει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τη Ν.Δ. κατά την διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής μάχης…

 Αποκαλύφθηκε, λέει, «δεύτερη γη» σε απόσταση 100 έτη φωτός από τη δική μας Γη! Λέτε να είναι η απάντηση στην υπαρξιακή αγωνία μας, για το τι μέλλει γενέσθαι μετά θάνατον; Να μεταβαίνουν οι ψυχές εκεί σε ένα νέο κύκλο ζωής;
 Αυξήσεις – φωτιά! Φοβάσαι να μπεις σε σουπερ μάρκετ! πχ το κωλόχαρτο το αγόραζα πριν τρείς μήνες 4 ευρώ και τώρα έχει πάει 7.95!

Τα περισσότερα προϊόντα έχουν ανατιμηθεί από 30% έως 150%!!!

 

˜ Γράφει η Οικονομική Καθημερινή: «Λεφτά υπάρχουν για «εκλογικά επιδόματα», δεν περισσεύουν για να ανασυνταχθεί το ΕΣΥ και να ανασάνουν τα Νοσοκομεία…»

˜ Μεγάλος γρίφος εξακολουθεί να είναι η αποσκίρτηση του Σωτήρη Κουρή από τον συνδυασμό της Κράτσας. Να δούμε πότε θ’ ανοίξει τα χαρτιά του ο Σωτήριος για να καταλάβουμε κι εμείς που το πάει!

˜Όταν διαβάζω για την περίπτωση Καλογρίτσα με Παππά κ.λπ. μου έρχεται τάση προς έμετο…

˜Ψάχνω «με τα κιάλια», καιρό τώρα, να βρω έναν ποδοσφαιριστή με ελληνικό όνομα! Σε όλες τις ομάδες παίζουν αλλοδαποί ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για μεγάλο χαμό! Και στην Α’ Εθνική, και στη Β’ και στη Γ’ παίζουν ξένοι! Το ίδιο βιολί και στο μπάσκετ. (για την πολιτική και κοινωνική διάσταση του θέματος έχω αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν…). Όταν βλέπω αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ αναρωτιέμαι αν είμαι όντως στην Ελλάδα ή είμαι στο Μαρόκο, την Τυνησία, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία και πάει λέγοντας…

 

˜ …Μονότερμα «παίζει» ο δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας στην Ιθάκη. Αιώνιος δήμαρχος! Και με εκλογές και άνευ! Κι από ότι μου λένε, πέραν από τα πολιτικά και τα τοιαύτα, είναι καταπληκτικός και σαν άνθρωπος!


˜ «Η σημασία της ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη» είναι το θέμα που ανέπτυξε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ν.Ε. του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης. Ενδιαφέρον θέμα, αλλά νομίζω εντελώς ακατάλληλο σε κοπή πίτας! Θα μπορούσε να είχε γίνει ή να γίνει στο μέλλον μία Ημερίδα, με τη συμμετοχή τοπικών Φορέων κ.λπ.…


˜ Πάντως, όπως και νάχει, ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα στη χώρα μας είναι μείζον ζήτημα για την ελληνική περιφέρεια, στην οποία κτυπά η καρδιά της Ελλάδος!

˜ Μάγκας ο πρίγκιπας Παύλος. Εβγαλε μέσα σε μία μέρα 1 δίς. ευρώ από χρηματιστηριακές συναλλαγές!

˜ ΕΙΠΕ: «Καμιά φορά τα πάθη σκιάζουν τη λογική όπως τα σύννεφα τον ήλιο. Ισοκράτης.

Οχι καμιά φορά. Πολλές φορές, λέω εγώ!
˜

Δήμος Αργοστολίου, Ωρα Μηδέν! Ο αντιδήμαρχος επί των έργων Διονύσης Μινέτος απαντώντας σε σχετικό σχόλιό μου στο e-kefalonia είχε δεσμευτεί ότι η ασφαλτόστρωση του δρόμου του κολυμβητηρίου θα ξεκίναγε μέσα Νοέμβρη 2022. Αλλά εμείς οι δημότες δεν βλέπουμε τίποτα να γίνεται!

Εκτός κι αν θα έχουμε ασφαλτοστρώσεις κοντά να πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές προς χάριν εντυπώσεων!..


˜

Οσο για το Θεόφιλο, όλα τα έχει πει κατά καιρούς, εκτός από το ότι «Ο δήμος Αργοστολίου έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο»! Αυτό δεν το έχει πει. Ισως να το ακούσουμε κι αυτό από τα χείλη του δημάρχου στους μήνες που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές!

˜Κάπου εδώ να πατήσω …φρένο!

Γειά χαρά!

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer