Νίκος Ανουσάκης: Ούτε με Μιχαλάτο, ούτε με Παρίση
Αυτοδιοίκηση
21/09/2023 | 12:00

Όποιος βλέπει με “καθαρό μάτι” και με νηφαλιότητα διαπιστώνει ότι πλέον στον πολιτικό χώρο του Δήμου Αργοστολίου υπάρχουν δύο νοσηρές καταστάσεις.

Η πρώτη είναι ασφαλώς το κύκλωμα- δίκτυο ολιγάρχη Μιχαλάτου, ένας οικονομικός όμιλος διαπλοκής που σκοπό έχει την διαρκή ενδυνάμωση και αύξηση της επιρροής σε όλα τα επίπεδα του βουλιμικού απερχόμενου Δημάρχου Αργοστολίου. Η κατάσταση αυτή είναι σαφέστατα κοινωνικά και πολιτικά παθογενής καθώς η υπερσυγκέντρωση εξουσιών κι οικονομικής ισχύος σ΄ένα πρόσωπο και δη σε μία τόσο μικρή κοινωνία καταργεί εν τοις πράγμασι την δημοκρατία.
Η δεύτερη αρρωστημένη κατάσταση είναι το φαινόμενο του βετεράνου της τοπικής πολιτικής Αλέκου Παρίση που αρνείται να δεχθεί τους βασικούς κανόνες της πολιτικής αλλά και της ζωής: Tην ανανέωση και την εξέλιξη. Ένας άνθρωπος που υπήρξε βουλευτής και Δήμαρχος επί σειρά ετών δείχνει να διψάει ακόμα για εξουσία και πολιτεύεται με όρους περασμένων δεκαετιών (“ψήφισε με γιατί κάποτε σου είχα κάνει ένα ρουσφέτι” κ.ο.κ.).

Είναι σίγουρο όμως ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θα απορρίψει και “το σάπιο” (κύκλωμα Μιχαλάτου) και το παλιό (βετεράνος Παρίσης) και θα στραφεί προς την μόνη κανονική πολιτική παράταξη που έχει και την γνώση και τον δυναμισμό και την εμπειρία να οδηγήσει το μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου και κατ΄επέκταση την Κεφαλονιά σε μία λογική προόδου κι εκσυγχρονισμού σε όλα τα επίπεδα. Η παράταξη ” ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ”, απ ΄όταν δημιουργήθηκε πριν δύο έτη παράγει συνεχώς πολιτική και προτάσεις την ώρα που οι άλλοιΑ απλά ασχολούνται με την νομή της τοπικής εξουσίας αλληλοστηριζόμενοι π.χ. εκλογή Παρίση στην ΠΕΔΙΝ με ψήφους Μιχαλάτου και Βαλλιανάτου ή εξαφάνιση των δημοτικών συμβούλων του Παρίση από τα όργανα ελέγχου της διοίκησης Μιχαλάτου.

 

Νίκος Ανουσάκης υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου

Επικεφαλής παράταξης “ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer