Νικόλας Φαραντούρης, το φαινόμενο!
Νίκος Παπαδάτος
12/11/2022 | 09:40

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

Πάνω από 1000 άτομα παραβρέθηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Νικόλα Φαραντούρη «Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα» που έγινε στην Αθήνα. Τόσος πολύς κόσμος σε παρουσίαση βιβλίου δεν έχει .ξαναγίνει!

ΣΤΗ ΣΑΜΗ που μίλησε σε πρόσφατη πολιτική εκδήλωση έγινε επίσης κάτι πρωτοφανές: μέσα η αίθουσα φίσκα ενώ πάρα πολύς κόσμος ήταν έξω από το κτήριο που έγινε η ομιλία Φαραντούρη! Μιλάμε για κοσμοπλημμύρα! Οι φωτό από την εκδήλωση που δημοσίευσε το e-kefalonia αλλά και άλλα τοπικά σάϊτς ο αδιάψευστος μάρτυρας!

Και πάμε παρακάτω:

ΟΛΑ τα κανάλια ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τον παίρνουν στο κινητό για συνέντευξη! Το πρωϊ ΕΡΤ, το μεσημέρι ΑΝΤ1, το απόγευμα SKY, στη συνέχεια MEGA, STAR, ALPHA. BLUE SKY, κ.ο.κ. Πρωτοφανές κι αυτό!

ΟΛΕΣ οι εφημερίδες των Αθηνών του ζητάνε άρθρα και συνέντευξη κ.λπ. πάνω σε επίκαιρα πολιτικά θέματα και ζητήματα!

Και γιατί ΟΛΑ αυτά;

Ιδού η απάντηση: Διότι ο συμπατριώτης μας Νικόλας Φαραντούρης:

Είναι χαρισματικός! Εκπέμπει αύρα ανανέωσης και προοπτικής για την προοδευτική παράταξη και κατ΄ επέκταση για το τόπο. Διαρθρώνει μεστό και χειμαρρώδη πολιτικό λόγο που εμπνέει και προβληματίζει για το «δέον γενέσθαι»!

Και επιπλέον: είναι άνθρωπος χαμογελαστός, αξιοπρεπής, με Kεφαλονίτικο ταπεραμέντο και με πολύ υψηλό I.Q. Ασκεί δε το λειτούργημα της πολιτικής «εν λόγω και δια λόγου» (Καστοριάδης)! Δηλαδή, συνδιαλέγεται με τον κόσμο με θέσεις και επιχειρήματα – αντεπιχειρήματα. Τουτέστιν, ο Ν.Φ. ακούει τον παλμό της κοινωνίας, τα προβλήματά της και τις αγωνίες της, και προχωράει! (βλ. πρόσφατη ομιλία του στη Σάμη / κατέθεσαν άποψη για τα τοπικά προβλήματα αρκετοί από τους παριστάμενους).

Και βέβαια πέραν απ’ όλα αυτά ο Φ. διαφλέγεται από ασίγαστο πάθος για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη! Τι πιο ωραίο! Να βλέπεις έναν νεαρό Κεφαλονίτη να έρχεται από το μέλλον!
Και ένα τελευταίο:

Ελεγε ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης: «…Βασική αρχή (μιας ριζοσπαστικής πρότασης) είναι ότι τα άτομα προσδίδουν κύρος στην πολιτική και όχι η πολιτική στα άτομα…»

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Νικόλα Φαραντούρη: με την παρουσία του στον πολιτικό στίβο προσδίδει κύρος στην πολιτική! Και διαχέει ελπίδα μεγάλη στα νησιά μας για ένα Νέο Ξεκίνημα ανάπτυξης και ευημερίας!

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ

Αυτά for today!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer