Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση
Νικόλαος Μάντζαρος-Διονύσιος Σολωμός: Ύμνος εις την Ελευθερίαν Μείζον Ensemble -Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Πολιτισμός
22/03/2021 | 22:14

Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού, σε μια σπάνια μουσική εκδοχή του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μέσα από αυτή τη μεγάλη διαδικτυακή συναυλία, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς και σε ξένους θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού να γιορτάσουν μουσικά, όλοι μαζί, την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., αυτό το σπουδαίο γεγονός της Νεοελληνικής Ιστορίας.

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, και την πιανιστική συνοδεία ο Στάθης Σούλης. Η «πολυφωνική» μελοποίηση του Ύμνου από τον Μάντζαρο, που θα ερμηνεύσει το ΜΕΙΖΟΝ Ensemble μελετήθηκε και αποκαταστάθηκε επιστημονικά από τον Δρ Μουσικολογίας Κώστα Ζερβόπουλο.

Το μουσικό μέρος εμπλουτίζεται από εμβληματικές δημιουργίες ελλήνων ζωγράφων του 19ου αιώνα, ενσωματωμένες στο βίντεο της μετάδοσης, οι οποίοι ύμνησαν εικαστικά τον αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία, όπως οι Θεόδωρος Βρυζάκης, Άγγελος Γιαλλινάς, Νικόλαος Γύζης, Γεώργιος Μαργαρίτης και Διονύσιος Τσόκος (ευγενική παραχώρηση της Εθνικής Πινακοθήκης).

Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη για streaming στο site, facebook και youtube του Μεγάρου μέχρι τις 25/4/2021 και on demand στο site του Μεγάρου μέχρι τις 31/12/2021.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις 24γράμματα για την παραχώρηση της μετάφρασης του Charles Sheridan και την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου για την παραχώρηση της άδειας χρήσης των έργων.

Συντελεστές

Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο Μείζον Ensemble

Αλέξανδρος Λούτας

Χρήστος Χριστοδούλου

Αναστάσιος Λαζάρου

Γιώργος Νάκης

Σταύρος Ζουλιάτης

Μάνος Μπουρίκας

Μάνος Κοκκόνης

Ιωάννης Κοντέλλης

Γιάννης Καλύβας

Σπύρος Σώκος

Χρήστος Λάζος

Διονύσης Σούρμπης

Δημήτρης Πλατανιάς

Θεόδωρος Αϊβαλιώτης

Βασίλης Δημακόπουλος

Παναγιώτης Πρίφτης

Νίκος Κατσίγιαννης

Παναγιώτης Παντούλιας

Γιάννης Χριστόπουλος

Κώστας Ζαμπούνης

Μιχάλης Πλατανιάς

πιάνο

Στάθης Σούλης

Μουσική διεύθυνση

Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Πρόγραμμα

Νικόλαος Μάντζαρος – Διονύσιος Σολωμός: Ύμνος εις την Ελευθερίαν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia