Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
οικονομολόγος
Το πρώτο και βασικό συμπέρασμα των πρόσφατων εκλογών για το δήμο Αργοστολίου είναι ότι ο Νικόλαος Ανουσάκης με την αλλοπρόσαλλη πολιτική «στρατηγική» του υπήρξε αντικειμενικά «το πιο δυνατό χαρτί» του επανεκλεγέντος δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου!
Κι αυτό γιατί: ο Ανουσάκης με τη δημιουργία του …συνδυασμού του -και ζώντας μέσα σε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες- διέσπασε με την κίνηση του αυτή την «Ισχυρή Κεφαλονιά» λέγοντας εδώ κι εκεί ότι είναι η …διάδοχη κατάσταση!!!
Οπως και νάχει, ο Θεόφιλος «έτριβε τα χέρια του» για τη διάσπαση στο αντίπαλο στρατόπεδο!
Αποδείχθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων ότι ο Νικόλαος Ανουσάκης δρώντας διασπαστικά ψαλίδισε τα φτερά της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», που κάτω από αυτές τις συνθήκες έχασε σημαντικό μέρος της δυναμικής της στο εκλογικό σώμα, καθότι η «Ισχύς εν τη ενώσει» – που θα άλλαζε τα δεδομένα – πήγε περίπατο…
Με αυτά, και με τ’ άλλα, ο Ανουσάκης το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να έρθει 4ος και καταϊδρωμένος!!!
Και να ξαναβγεί δήμαρχος ο Μιχαλάτος!
Αυτό είναι το ένα.
Το άλλο είναι ένα πολιτικά παράδοξο γεγονός: ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και ο τοπικός «μπλε» βουλευτής σχημάτισαν μέσω «υπόγειων διαδρομών» ένα «μπετόν αρμέ» γύρω από τον Θεόφιλο! Και παρ’ όλα αυτά ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αργοστολίου πήρε μόνο 44% έχοντας απέναντί του το 56% της τοπικής κοινωνίας που αντιτίθεται στα μέχρι τώρα «πεπραγμένα» του!
Και δύο λόγια για τον Αλέξανδρο Παρίση: Εκανε έναν αξιοπρεπή πολιτικό αγώνα για την αλλαγή στο δήμο Αργοστολίου. Και πάντως, έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Εχει αφήσει ανεξίτηλα τη «σφραγίδα» του στο Νέο Αργοστόλι! Κι αυτό καμία «ήττα» δεν μπορεί να το διαγράψει.
Για να τελειώνω: εύχομαι και ελπίζω στη νέα 5ετία ο Θεόφιλος να κάνει εκείνες τις απαραίτητες τομές και να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε και στο Αργοστόλι και στα χωριά του δήμου να υλοποιηθούν τα έργα υποδομής που γράφει στο προεκλογικό του φυλλάδιό και να μην μείνει πάλι στα «ΘΑ». Γιατί πέραν από τις όποιες αντιθέσεις, συγκρούσεις κ.λπ. το Αργοστόλι, τα χωριά μας, και εν τέλει η Κεφαλονιά, είναι πάνω απ’ όλα!
Αυτά!
ΥΓ: ώδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν, δηλαδή κοιλοπονούσε το βουνό, για να γεννήσει ένα ποντίκι! Η φράση χρησιμοποιείται όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ασήμαντο πράγμα ή ανάξιο λόγου αποτέλεσμα, ενώ περιμένουμε να δούμε κάτι αξιόλογο.