Μιλάει όλη η νομική Αθήνα για τον συμπατριώτη μας ποινικολόγο
Νίκη Λυκούδη απέναντι σε Λυκουρέζο στη δίκη της δολοφονίας Μακρή – Ένοχοι οι κατηγορούμενοι
Κοινωνία
14/09/2020 | 16:01

Στο τέλος του έφτασε η περιβόητη υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, καθώς με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κρίθηκαν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι βουλγαρικής υπηκοότητας, που δικάστηκαν για τη δολοφονία του.
Με απόλυτη ομοφωνία και οι 7 δικαστές έκριναν ενόχους τους δύο κατηγορουμένους, τον μεν πρώτο ως φυσικό αυτουργό τον μεν δεύτερο ως συνεργό του.

Η πολύκροτη δίκη που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και τελείωσε σήμερα, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ενώ σίγουρα θα μείνει εντυπωμένη σε όσους την παρακολούθησαν.

Μάρτυρες, πραγματογνώμονες, video wall και προτζέκτορες, αλλά και μια συνεχή κόντρα των δικηγορικών γραφείων Λυκούδη και Λυκουρέζου σε όλα τα επίπεδα.

Νομικά θέματα, τεχνικής φύσεως αναλύσεις, φιλοφρονήσεις, αλλά και διαξιφισμοί εκατέρωθεν και βέβαια επικοινωνιακή μάχη έξω από την αίθουσα!

Εκ του αποτελέσματος, μεγάλος νικητής το δικηγορικό γραφείο Λυκούδη, που εκπροσωπήθηκε από τους επικεφαλής του Χαράλαμπο Λυκούδη και Μαριάννα Λεωνιδάκη, οι οποίοι μετά το τέλος του δικαστηρίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση και συνεχάρησαν τους συναδέλφους τους Λυκουρέζο και Ανδρουτσόπουλο για το υψηλό επίπεδο Επιστημονικής αντιπαράθεσης.

Το δικαστικό παρασκήνιο της υπόθεσης
Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου, που ξεκίνησε η εκδίκαση και ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου με τις απολογίες των κατηγορουμένων, το δικαστήριο τα είχε όλα. Έναν δολοφονημένο Ελληνοαυστραλό με αμφιλεγόμενο παρελθόν, μια χήρα μοντέλο που έμαθε τη δολοφονία του συζύγου της πάνω στην πασαρέλα, δύο Βούλγαρους κατηγορούμενους που αρνούνταν τη συμμετοχή τους, τον Διοικητή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να εκφράζει την βεβαιότητά του για την ενοχή τους, μια μάρτυρα της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε -23 μήνες αργότερα- ότι τη στιγμή της δολοφονίας έκανε σεξ με τον έναν κατηγορούμενο!

Η αίθουσα θύμισε αμερικάνικο δικαστικό θρίλερ. Η χήρα Μακρή, το μοντέλο Βικτόρια Καρύδα, δεν έλειψε ούτε στιγμή. Συνοδευόμενη από δύο στενά φιλικά πρόσωπα ήταν συνεχώς σε συναισθηματική φόρτιση. Θυμός και αγανάκτηση κάθε φορά που αντίκριζε τους κατηγορούμενους.

Εκεί όμως που έγινε η πραγματική «μάχη» ήταν στα νομικά επιτελεία. Την πολιτική αγωγή που εκπροσωπείται από τον Χαράλαμπο Λυκούδη και την Μαριάννα Λεωνιδάκη και τρεις συνεργάτες τους και από την υπεράσπιση που εκπροσωπείται από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τον Αλέξανδρο Ανδρουτσόπουλο και τρεις συνεργάτες τους.

Οι διαφωνίες, οι εντάσεις, το πάθος ήταν έκδηλο και από τις δύο πλευρές, όπως επίσης και οι υψηλού επιπέδου διαξιφισμοί. Μέσα από τις φιλοφρονήσεις του τύπου «εκλεκτέ μου συνάδελφε» που αντήλλαξαν Λυκούδης – Λυκουρέζος κρυβόταν ένα νομικό μπρα ντε φερ με τελικό νικητή τον Χαράλαμπο Λυκούδη.

Παράλληλα, η τεχνολογία ήταν παρούσα περισσότερο από κάθε άλλη δίκη στην Ελληνική Επικράτεια. Με προτζέκτορες και video wall που πρόβαλλαν τη σκηνή του εγκλήματος καρέ – καρέ, video από διάφορα καταστήματα που είχαν επισκεφθεί το θύμα και οι κατηγορούμενοι, ανάλυση συχνοτήτων, κεραιών, ευρυγώνιων καμερών, αναλύσεις από πραγματογνώμονες και των δύο μερών σύνθετων επιστημονικών εννοιών. Ευτυχώς ο Εισαγγελέας της έδρας ήταν κάτοχος και πτυχίου από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπως ο ίδιος αποκάλυψε!

Από ένα τόσο «αμερικανικό» δικαστήριο δεν μπορούσε να λείψει η «ανατροπή» της τελευταίας στιγμής. Μια Βουλγάρα μάρτυρας κατέθεσε ότι τη στιγμή της δολοφονίας έκανε σεξ στο ξενοδοχείο με τον έναν κατηγορούμενο, ενώ ο άλλος ήταν μεθυσμένος και έφυγε από το ξενοδοχείο με ταξί, δίνοντας άλλοθι και στους δύο κατηγορουμένους!

«Συνταρακτική αποκάλυψη» αναφώνησε ο Λυκουρέζος, «Τουρκικό σήριαλ» απάντησε ο Λυκούδης, ο οποίος βομβάρδισε με ρωτήσεις τη «μάρτυρα» κλονίζοντας σοβαρά την αξιοπιστία της. Γιατί πράγματι είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο κατηγορούμενος για φόνο έχει τέτοιο άλλοθι και επί δύο χρόνια το κρύβει και δεν το αναφέρει σε Αστυνομία και Δικαιοσύνη!

Λυκούδης και Λυκουρέζος έδωσαν την τελική μάχη, με τις αγορεύσεις και επιχειρήματα του κ. Λυκούδη να υπερνικούν εκείνα του κ. Λυκουρέζου και να πείθουν, τελικώς, τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Πηγή: thecaller.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ