Ο Διονύσης έζησε όλα του τα παιδικά χρόνια σε καταυλισμό ρομά στην Κεφαλονιά. Μεγάλωσε κάτω από άθλιες συνθήκες.
Διονύσης Θεοδωρόπουλος: O Ρομά απο την Κεφαλονιά στο Παιδαγωγικό της Πάτρας (βίντεο)
Κοινωνία
19/10/2015 | 13:11

Ζούσε σε καταυλισμό ρομά στην Κεφαλονιά, κατάφερε όμως να περάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μόνο που είναι τόσο φτωχός που δεν έχει τα χρήματα να αντιμετωπίσει τα έξοδα των σπουδών του! Ούτε χρήματα για να έρθει στην Πάτρα δεν είχε αλλά τον βοήθησαν όσοι γνώριζαν την προσπάθεια που έκανε, από το Λύκειο Κεραμείων Αργοστολίου αλλά και κάποιοι άλλοι. Παράλληλα ειδοποιήθηκε και ο Δήμος της Πάτρας, η Κοινωνική Υπηρεσία του οποίου ευαισθητοποιήθηκε άμεσα.

Ο Διονύσης έζησε όλα του τα παιδικά χρόνια σε καταυλισμό ρομά στην Κεφαλονιά. Μεγάλωσε κάτω από άθλιες συνθήκες. Τελευταία βέβαια η οικογένειά του κατάφερε να μπει σε ένα σπίτι με το πρόγραμμα που ίσχυσε για όλη την Ελλάδα για τις συγκεκριμένες οικογένειες. Στο σπίτι αυτό ο Διονύσης είχε καλύτερες συνθήκες για να μπορεί να διαβάζει.

Από μικρός είχε κλίση στα γράμματα, τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο αλλά και το Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμείων Κεφαλονιάς. Και όχι μόνο αυτό. Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις, συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και κατάφερε να περάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Αργοστόλι, έστειλε άμεσα επιστολή στο Δήμο Πάτρας κάνοντας έκκληση να τον αναλάβει ο Δήμος (για τροφή και ένδυση)ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες για να του εξασφαλιστεί δωμάτιο στην Φοιτητική Εστία Πατρών. Κάτι το οποίο έγινε. Μάλιστα ο Δήμος του χορήγησε άμεσα κάρτα για φαγητό και έκανε ότι έπρεπε ώστε ο νεαρός να βρει τον δρόμο του και να ολοκληρώσει τις σπουδές του χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα στέγασης, σίτισης, ένδυσης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Διονύσης έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και είναι βέβαιο πως ο επιστημονικός δρόμος που χάραξε θα είναι λαμπρός. Του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και σε όλους που συνέδραμαν στο να βοηθηθεί και να μπορέσει να ολοκληρώσει το όνειρό του.

Πηγή: dete.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer