Σύννεφα στο διάλογο για το ΤΕΙ
Νεότερα για το τμήμα Μουσικών Οργάνων: Οι συζητήσεις ξεκίνησαν, αλλά η Κέρκυρα δεν κάνει πίσω…
Κοινωνία
19/12/2017 | 14:37

Ξεκίνησαν χθες οι συζητήσεις για το θέμα της ενοποίησης του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετά και την δημοσίευση του πορίσματος που ήθελε ουσιαστικά την κατάργηση του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι και την απορρόφησή του από το τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα.

Όλοι θυμόμαστε τις αντιδράσεις που προκάλεσε εκείνο το πόρισμα και το ψήφισμα που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς με το οποίο καταδικάζονταν οι χειρισμοί της επιτροπής του πορίσματος, κυρίως το γεγονός ότι η εκπαιδευτική κοινότητα του τμήματος δεν ερωτήθηκε ποτέ για τίποτα. Οι συζητήσεις λοιπόν ξεκίνησαν εκ νέου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία προς το παρόν. Όμως, είναι γεγονός ότι η Κέρκυρα πιέζει ώστε να γίνει δεκτό το αρχικό πόρισμα, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω. Φυσικά, αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο, όπως το ίδιο αναμενόμενη είναι και η στάση της Κεφαλλονιάς, αφού ούτε εκείνη συζητά την πιθανή κατάργηση ενός επιτυχημένου τμήματος όπως αυτό του ΤΗΜΟ ή την υποβάθμισή του στο όνομα μιας ενοποίησης που από ότι δείχνει και το πόρισμα ευνοεί ξεκάθαρα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και όχι συνολικά τα νησιά του Ιονίου, όπως θα όφειλε άλλωστε.

Οι εξελίξεις αυτές μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι καταρχάς οι συζητήσεις έχουν διάρκεια ακόμη και κατά δεύτερον, αργά ή γρήγορα, θα απαιτηθεί να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα με ό, τι αυτό συνεπάγεται…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer