Η βιωσιμότητα των Συλλόγων είναι η συνεργασία των γενεών
Νεοφύτου: Τα “ΑΚΙΠάκια” μας κάνουν όλους υπερήφανους -Χρονιά εκλογών για την Αδελφότητα το 2018
Κοινωνία
30/01/2018 | 13:23

Για όλους και για όλα μίλησε η πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά κα Μαριολένη Νεοφύτου κατα τη διάρκεια τη εκδήλωσης της κοπής της Βασιλόπιτας του συλλόγου, την Κυριακή το απόγευμα, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Στο σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίσησε όλους όσους παρευρέθηκαν, κυρίως όμως τη νέα του γενιά του συλλόγου που σε πείσμα των καιρών κρατούν ζωντανό το μεγάλο σύλλογο των νησιών μας. Η Πρόεδρος μίλησε με θερμά λόγια για το τιμώμενο προσκεκλημένο κ. Βίκτωρα Ρέστη και για τη βοήθεια του στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το 2018 θα είναι χρόνια εκλογών για την αδελφότητα. Γι’ αυτο άλλωστε το επόμενο διάστημα θα γίνει γενική απολογιστική συνέλευση ώστε τα μέλη να κρίνουν και να αποφασίσουν για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα βγει μέσα από τις ερχόμενες εκλογές.

Η ομιλία της κας Νεοφύτου είναι η ακόλουθη:

Σεβασμιότατοι, κ.κ. Δημήτριε, κ.κ. Αλέξιε

κα Βουλευτή των νησιών μας,

κ. Δήμαρχοι,

κοι  Αντιπεριφερειάρχες, κοι Αντιδήμαρχοι,

κοι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Σωματείων,

Αγαπητά μέλη και Φίλοι της Αδελφότητας

 

Εύχομαι σε όλους μας η νέα χρονιά που ήδη έχει ανατείλει να φέρει καλύτερες και ευτυχέστερες μέρες. Εύχομαι ευημερία στα νησιά μας και σε όλες τις παροικίες των συμπατριωτών μας.

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά αφιερώνει την εκδήλωση αυτή στη θύμηση του Μεγάλου της Ευεργέτη, Γαβριήλ Αθανασούλη που χάρις σ’ αυτήν μπόρεσε να επεκτείνει το πολιτιστικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Συγχρόνως βραβεύει και τιμά έναν ευεργέτη της Κεφαλονιάς τον κ. Βίκτωρα Ρέστη. Μαζί με τον Δήμαρχο του νησιού μας έχουμε τη χαρά να ευχαριστήσουμε δημόσια ένα σημαντικό άνθρωπο ο οποίος προσέφερε σπουδαία και καίρια ευεργεσία στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας στην Παλλική, το 2014.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο, κ. Αλέξανδρο Παρίση για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε προς αυτό το σκοπό. Καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου, κ. Χρύσα Κοκόση, κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και κ. Δήμητρα Βαλλιανάτου που επιμελήθηκαν την εκδήλωση.

Το 2018 για την Αδελφότητα είναι έτος εκλογών. Το Δ.Σ. συμπληρώνει μια τριετή θητεία στη διοίκησή της. Σύσσωμο το Δ.Σ. με ομοψυχία και όραμα μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες εργαστήκαμε σκληρά. Προσπαθήσαμε να καταστήσουμε τον Σύλλογο βιώσιμο, να συνεχίσουμε τη λειτουργία των τμημάτων, να παράξουμε πολιτισμό.

Πραγματοποιήσαμε δράσεις με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού μας, την ανάδειξη των νησιών μας και την σύσφιξη των σχέσεων της μεγάλης μας παροικίας.

Με την προτροπή και τη φρεσκάδα των νέων μελών συγκεραζόμενη με την εμπειρία των μεγαλύτερων στραφήκαμε στην εξωστρέφεια της Αδελφότητας διοργανώνοντας κοινές δράσεις με φορείς από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης, της υγείας κ.ά. Συνεργαστήκαμε με τον δήμο της πόλης μας και συμμετείχαμε σε όσα κάνουν καλύτερο τον Πειραιά.

Εργαστήκαμε με αγάπη, κέφι και ανιδιοτέλεια έχοντας στην καρδιά και το νου μας πάντα την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ό,τι πετύχαμε είναι έργο συλλογικό και ανήκει στην Αδελφότητά μας.

Η αξιολόγηση του έργου μας έγκειται στη δική σας κρίση.

Σας προσκαλούμε γι’ αυτό στην Απολογιστική Συνέλευση στις 18 Μαρτίου να συζητήσουμε για όλα αυτά καθώς και στις Αρχαιρεσίες τον Απρίλιο, στην εκλογή του νέου Δ.Σ. Η συμμετοχή μας μάς καθιστά ενεργούς και δίνει τη Δύναμη στο Σύλλογό μας να συνεχίσει να γράφει Ιστορία.

Το νέο Δ.Σ. επιβάλλεται να επεκτείνει την εξωστρέφειά του σε ακόμη περισσότερους τομείς και κυρίως ν’ αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις σκέψεις των παιδιών μας ∙ των παιδιών της δεύτερης γενιάς που θα συνεχίσει το ταξίδι της.

Έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτή τη γενιά, γιατί η ΑΚΙΠ όπως την αποκαλούν, έχει μια σπουδαία θέση στην καρδιά τους ∙ είναι το σπίτι τους, η μεγάλη οικογένειά τους. Είναι η ταυτότητά τους που με περηφάνια δείχνουν, είναι αυτή που φανερώνει την κοινή καταγωγή τους. Η ΑΚΙΠ έσπειρε τον σπόρο για ν’ αγαπήσουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Τα ΑΚΙΠάκια, όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται, πολυτάλαντα και με γνήσιο επτανησιακό ταπεραμέντο, προδιαγράφουν το μέλλον της Αδελφότητας και υπόσχονται να είναι λαμπερό.

Θα συμπορευτούμε μαζί τους και θα στηρίξουμε τις επιλογές και τα βήματά τους. Πεποίθησή μου είναι πως η βιωσιμότητα των Συλλόγων είναι η συνεργασία των γενεών. Εμείς, οι μεγαλύτεροι να εμπιστευτούμε τους νέους, να τους δίνουμε χώρο για να αναπτύξουν τη δυναμική τους.

Ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους που μάς τιμήσατε με την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση και τη στήριξή σας στις επιλογές μας, γιατί εσείς μάς δίνετε δύναμη και θάρρος να τολμούμε ακόμη περισσότερα.

Σας ευχαριστώ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer