Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων
Νέο κρούσμα κορονοϊού στην Κέρκυρα – Επιδεινώθηκε η υγεία του πρώτου ασθενή
Κοινωνία
02/04/2020 | 18:47

Ο 75χρονος άντρας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Επιδεινώθηκε η κατάσταση του 62χρονου ασθενή επίσης από την Κέρκυρα, που νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.
Ένας 75χρονος είναι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κέρκυρα. Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν από τις αρχές της εβδομάδας στο νοσοκομείο του νησιού, με βαριά πνευμονία. Επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης διακομίσθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και οι γιατροί δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του. Αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα από την Κέρκυρα, το πρώτο, είναι ένας 62χρονος που επέστρεψε από το Βέλγιο, με την σύζυγό του στις 17 Μαρτίου, στο σπίτι που διατηρούν στην περιοχή Ευρωπούλων.

Λίγες μέρες αργότερα ο άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία, είχε πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή και όταν οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι θετικός στον κορονοϊό μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται στην Μονάδα Λοιμωδών και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει επιδείνωση. Την ίδια ώρα βελτιωμένη είναι η εικόνα του ηλικιωμένου από την Άρτα που νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης φροντίδας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ όπως έγινε γνωστό ολοκληρώθηκε η καραντίνα των 42 ατόμων που είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές του. Η Γαλλική Πρεσβεία ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των Γάλλων υπηκόων που έχουν εγκλωβιστεί στο camping του Δρέπανου, λίγο έξω από την Ηγουμενίτσα. Συνολικά 20 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονταν στην Ήπειρο για εργασία όταν επιβλήθηκε η απαγόρευση στις μετακινήσεις, φιλοξενούνται στο camping και σταδιακά αποχωρούν με την επίβλεψη των κατά τόπους πρεσβειών.

Πηγή: ethnos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer