Το Κίνημα Αλλαγής σε ανοδική πορεία
Νέο γκάλοπ: Μπροστά η ΝΔ με 12 μονάδες -Τρίτη θέση για την Κεντροαριστερά
Πολιτική
18/12/2017 | 21:27

Με 12 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μία ακόμη δημοσκόπηση δείχνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανοδική πορεία, ενώ η στην βουλή μπαίνουν πέντε κόμματα.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ. η ΝΔ συγκεντρώνει 30%, και ο ΣΥΡΙΖΑ 18% ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής 9,5% Χρυσή Αυγή 7% ΚΚΕ 6,5% Ένωση Κεντρώων 2,5% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2% ΑΝΕΛ 2% ΛΑΕ 1,5%, Πλεύση Ελευθερίας 1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15%.

 Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα τέλη Νοεμβρίου, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ίδια -12 μονάδες- ωστόσο τα δύο κόμματα είχαν από μισή μονάδα παραπάνω 30,5% έναντι 18,5%. Την μία μονάδα που έχασαν συνολικά τα δύο κόμματα φαίνεται πως την πήρε το Κίνημα Αλλαγής που από το 8,5% που είχε τον Νοέμβρίο πήγε στο 9,5%.

Ειδικότερα, στην προηγούμενη μέτρηση τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είχαν ως εξής: ΝΔ  30,5%, ΣΥΡΙΖΑ 18,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,5%, Χρυσή Αυγή 7%, KKE 6,5%, Ένωση Κεντρώων 2%, ΑΝΕΛ 1,5%, Ποτάμι 0,5%, Άλλο κόμμα 9%, Δεν ξέρω/Δεν Απαντώ 16%.

Η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ κινείται χαμηλά φτάνοντας το 48%,  το 21,5% να επιλέγει το άκυρο, το λευκό ή την αποχή, το 9% κατευθύνεται προς την ΝΔ, το 2% στο Κίνημα Αλλαγής και το 7% δείχνει αναποφάσιστο.

Στην ΝΔ η συσπείρωση εδώ και καιρό έχει χτυπήσει «ταβάνι» και φτάνει το 86,5 %  ενώ το Κίνημα Αλλαγής έχει μικρές εισροές σχεδόν απ όλα τα κόμματα.

Στα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 74,5% πως η κυβέρνηση κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ το 55% εκτιμά πως τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Σημαντικά είναι τα ευρήματα που προέκυψαν από τα ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα όπως η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην χώρα μας. Το 46,5% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ωφελήθηκε η Τουρκία, το 29% υποστηρίζει ότι δεν ωφελήθηκε καμία από τις δύο χώρες και μόνο 12% πιστεύει πως κέρδισε κυρίως η χώρα μας.

Όσον αφορά την υπόθεση Καμμένου και την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, 6 στους 10 πιστεύουν ότι υπάρχουν υπόνοιες σκανδάλου, την ίδια άποψη έχει όμως και το 48,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ένα σημαντικό ποσοστό που δείχνει αποδεικνύει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα για τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

Οι πλειστηριασμοί είναι ένα ζήτημα που έχει χτυπήσει την ιδεολογικό πυρήνα του  ΣΥΡΙΖΑ κάτι που επιβεβαιώνεται και από την μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 60,5 των ερωτηθέντων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει την λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς ενώ το ίδιο πιστεύουν στο σύνολο τους οι πολίτες σε ποσοστό 74,5%.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer