Οι εσωκομματικές εκλογές που δεν έγιναν ποτέ
Νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς η Γιάννα Κουλουμπή-Αποσύρθηκε η Τζόγια
Πολιτική
27/04/2018 | 18:54

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Μοναδική υποψηφιότητα για τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) στο Νομό μας, είναι αυτή της Γιάννας Κουλουμπή.

Η υποψηφιότητα της Τζόγιας Γρουζή τελικά ποτέ δεν κατατέθηκε, αφού η ίδια είχε ενημερώσει πιο πριν τον πρόεδρο της ΝΕΦΕ Γιώργο Στασινόπουλο ότι δεν θα είναι υποψήφια.

Για υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αργοστολίου μοναδική υποψηφιότητα είναι αυτή του Σπύρου Μελισσαράτου, για την ΔΗΜΤΟ Ληξουρίου αυτή του Σωτήρη Σούλτη (μέχρι πρότινος πρόεδρος), ενώ για την ΔΗΜΤΟ Ελειού-Πρόννων ξανά υποψήφιος θα είναι ο Ηλίας Παπαδάτος. Για πρώτη φορά μετά απο 10 χρόνια φτιάχτηκε τοπική οργάνωση και στην Ιθάκη. Υποψήφιος για πρόεδρος ΔΗΜΤΟ είναι ο Τάσος Γρημποβιώτης.

Υποψήφιοι για σύνεδροι του κόμματος κατέθεσαν ο Μάκης Κεκάτος, ο Γιώργος Κουρής καθώς και ο Σπύρος Λουκάκης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι γενικά υπήρχε μικρή συμμετοχή υποψηφίων για τις εσωκομματικές εκλογές στο Νομό μας εκτός από το Ληξούρι που θα γίνει μάχη αφού έχουν καταθέσει υποψηφιότητα 15 μέλη και θα εκλεγούν μόνο τα εννιά.

Γρουζή: “Αρνούμαι να συνεργαστώ στο παρασκήνιο” -Αιχμές κατά του Μεγάρου

 

Είναι  αναμφισβήτητο ότι τη τελευταία διετία η πολιτική παρουσία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν παντελώς ανύπαρκτη.

Η ευθύνη γι’ αυτή την πολιτική ανυπαρξία έχει γνωστούς πατέρες.

Με  αυτό το δεδομένο, την προηγούμενη  εβδομάδα και μετά από παροτρύνσεις  απλών και επώνυμων στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, μετά από συζητήσεις με απλούς ψηφοφόρους, αλλά και στελέχη που κατέχουν θεσμικούς ρόλους τοπικά, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση,αποφάσισα να ηγηθώ μιας ενωτικής προσπάθειας για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας και να διεκδικήσω τη θέση της Προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε.

Στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν η αποφυγή της εσωστρέφειας, η εξαφάνιση της εσωκομματικής αντιπαλότητας και η προώθηση μιας ενωτικής πρωτοβουλίας έξω και πέρα από πρόσωπα, ιδιοτέλειες, μικροσυμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες.

Μετά όμως την αιφνιδιαστική κατάθεση και δεύτερης υποψηφιότητας για την προεδρία της Ν.Ο.Δ.Ε, παρά τα συμφωνηθέντα, η οποία θυμίζει μικροκομματικές και ξεπερασμένες σκοπιμότητες, καταδικασμένες στη συνείδηση της κοινωνίας, θεωρώ ότι οι  παραπάνω στόχοι είναι αδύνατο να υπηρετηθούν, τουλάχιστον όπως εγώ και οι πραγματικοί αγωνιστές της παράταξης τους αντιλαμβανόμαστε.

Δεν ήταν και ούτε είναι στις προθέσεις μου να διεξάγω έναν προεκλογικό αγώνα που θα αναδείξουν και πάλι την εσωστρέφεια, την εσωκομματική αντιπαλότητα και τους διαχωρισμούς στους «δικούς μας» και στους «δικούς σας».

Γι’ αυτό και αποσύρω την εκδηλωθείσα υποψηφιότητά μου για τη θέση της  Προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε, αρνούμενη πεισματικά να συνεργαστώ για μια ακόμη φορά σε παρόμοιες πρακτικές.

Αρνούμενη πεισματικά το παρασκήνιο, τις σκοτεινές  υπόγειες διαδρομές και εκτός πολιτικής μεθοδεύσεις.

Γι΄ όλα τα παραπάνω, ήταν ενήμερος εγκαίρως ο κ. Παρίσης, ο οποίος δυστυχώς, δεν κατάφερε για ακόμα μία φορά, να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες της Παράταξής μας, αφού ο λόγος του αποδείχθηκε «αδύναμος», έναντι του λόγου των «πρωταγωνιστών του παρασκηνίου»!

Ευχαριστώ θερμά όσους από την πρώτη στιγμή στήριξαν την προσπάθειά μου και ήταν ειλικρινείς μέχρι τέλους και είχαν και έχουν την ίδια αγωνία με μένα για την πορεία της Παράταξής μας στα νησιά μας.

Θα συνεχίσω ως απλό μέλος να υπηρετώ την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησα αταλάντευτα, έντιμα χωρίς σκοπιμότητες και υστεροβουλίες.

 

ΤΖΟΓΙΑ  ΓΡΟΥΖΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia