Νέα εποχή για το Μοναστήρι των Σισσίων -Ζωντάνεψε ξανά
Εκκλησία
07/05/2018 | 13:33

Γέμισε από κόσμο το μοναστήρι των Σισσίων την Κυριακή το πρωί, αναμένοντας την επιστροφή της Κυράς Παναγιάς. Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται το μοναστήρι στις παλιές καλές του στιγμές. Τα λουλούδια στα παρτέρια ανθισμένα, ο κόσμος να έχει πλημυρίσει το ιστορικό μοναστήρι, οι ψαλμωδίες από το εκκλησίασμα στο εσωτερικό του ναού να πλημυρίζουν τη γύρω περιοχή, ενώ στη κουζίνα ετοιμαζόντουσαν τα κεράσματα για τους καλεσμένους. Η φιλαρμονική της Λειβαθούς να παιανίζει χαρμόσυνα ενώ οι καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα όπως παλιά.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η Μονή είχε απομονωθεί από συγκεκριμένα άτομα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να απομακρυνθούν οι πιστοί. Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος βλέποντας να ερημώνει ένα ιστορικό, για την Κεφαλονιά, μοναστήρι επέβαλε τη τάξη. Με απόφαση του παρέπεμψε τον Ηγούμενο της Μονής Ιγνάτιο Σέρρα γιατί δεν τον μνημόνευε στις Θείες Λειτουργίες και άλλες θρησκευτικές τελετές, όπως ο θρησκευτικός νόμος ορίζει αλλά και για άλλα θέματα που ουσιαστικά αλλοίωναν τη φυσιογνωμία των Σισσίων.

Η τριμελής επιτροπή που ορίστηκε ουσιαστικά έδωσε ζωντάνια στη Μονή και όλοι αναμένουμε σύντομα να αποκτήσει νέο ηγούμενο με πολλούς μοναχούς.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer