ΝΔ Κεφαλονιάς: Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
Πολιτική
06/07/2021 | 15:53

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις με βάση τις εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, 6.000 στρέμματα κάηκαν στο νησί μας κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές πριν από μερικές ημέρες.

Ευτυχώς, η προσπάθεια και η συνεργασία πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων και των εναέριων μέσων απέτρεψε τα χειρότερα και έτσι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει όμως να τονίσουμε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πρωτοφανής και έγκαιρη κινητοποίηση της Πολιτείας συνολικά (Δήμος, Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία, Αστυνομία), ειδικά από πλευράς του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, με εντολή του οποίου συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της φωτιάς και συνεργάστηκαν με τις εγχώριες δυνάμεις, εφτά τουλάχιστον εναέρια μέσα και πάνω από είκοσι οχήματα από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των περιοχών σε Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειό και Κάτω Κατελειό.

Συνολικά, στην Κεφαλονιά δόθηκε μεγάλη μάχη με το πύρινο μέτωπο για την προστασία των κατοίκων και των οικισμών και ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε πανέτοιμος στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Τους ευχαριστούμε όλους!

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ