Το non paper της Πειραιώς
ΝΔ για Σύνταγμα: Αυτές είναι οι διαφορές μας με το ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
06/11/2018 | 17:11

Τις προτάσεις της για την Συνταγματική Αναθεώρηση με αυτές της κυβέρνησης «συγκρίνει» η Νέα Δημοκρατία με ένα non paper λίγα λεπτά μετά τη ομιλία του προέδρου της γαλάζιας παράταξης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ΚΟ.

Διαβάστε αναλυτικά το non paper της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στασιμότητα. Γραφειοκρατία. Εμπόδια στην ανάπτυξη.
ΝΔ: Ασφαλές φορολογικό περιβάλλον. Κίνητρα για επενδύσεις. Υποχρεωτικά ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Κανένας φόρος με αναδρομική ισχύ. Αναθεώρηση του Συντάγματος με μεγαλύτερη ευελιξία.
ΣΥΡΙΖΑ: Συγκεντρωτισμός. Ισοπέδωση. Πελατειακό κράτος.
ΝΔ: Κανόνες διαφάνειας, λογοδοσίας, αξιολόγησης και αξιοκρατίας σε όλο το Δημόσιο. Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με αυτοτελείς πόρους.
ΣΥΡΙΖΑ: Ευτελισμός των θεσμών. Επιβολή της απλής αναλογικής για τη θεσμοποίηση της ακυβερνησίας. Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με… 9 ψηφοφορίες.
ΝΔ: Σταθερός εκλογικός κύκλος. Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες αν δεν εκλεγεί από τη βουλή μετά από δύο ψηφοφορίες.
ΣΥΡΙΖΑ: Ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος παντού. Διαιώνιση πολυνομίας και κακονομίας.
ΝΔ: Συνταγματική απλοποίηση της νομοθεσίας. Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και πλήρης απεξάρτηση της από την κυβέρνηση. Ανεξάρτητη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
ΣΥΡΙΖΑ: Ιδεοληψία που κρατά τη χώρα στο παρελθόν.
ΝΔ: Ενίσχυση της αυτονομίας των Δημοσίων ΑΕΙ. Ιδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Εξορθολογισμός της περιβαλλοντικής προστασίας. Πολιτικές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia