Όλα όσα είπε στην ΠΕΔΙΝ
«Ναι στην τουριστική προβολή της Οδύσσειας, αλλά με προϋποθέσεις», λεέι ο Δήμαρχος Ιθάκης
Πολιτική
20/02/2018 | 12:49

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας τοποθετήθηκε θετικά μεν στην πρόταση της Κερκυραϊκής αντιπροσωπείας για την τουριστική αξιοποίηση της μυθιστορίας της Οδύσσειας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΔ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, 15/2/2018, αλλά με βασική προϋπόθεση την σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας με την συμμετοχή εμπειρογνωμόνων, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και χωρίς αμφισβήτηση πάνω στο ποια είναι η Ομηρική Ιθάκη.

Η πρόταση συζητήθηκε επί ημερησίας διατάξεως και με θέμα «ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΤΗΕ ΟDYSSEY ISLANDS», με εισηγητές τους κκ. Βασίλη Καββαδία, Αντιδημάρχο Τουρισμού Κερκύρας και Κώστα Τσουμάνη, Προϊστάμενο Περιφερειακής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων του Υπ. Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης, Δ. Στανίτσας είπε μεταξύ άλλων: «Ως Δήμος Ιθάκης, είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε κοντά σε μια τέτοια πρόταση βάσει προϋποθέσεων», τονίζοντας ότι η πρόταση, που έγινε αρχικά τον Δεκέμβριο 2017, δεν μπορεί να συζητηθεί χωρίς τις απαραίτητες και κατάλληλες συνεργασίες. «Οι Δήμαρχοι από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε μια εισήγηση αν δεν υπάρχουν ειδικοί», τόνισε ο κ. Στανίτσας. «Για παράδειγμα, ο Δήμος Ιθάκης έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, υπάρχει μια προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στον Άγιο Αθανάσιο, ήδη τρέχει μια συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για το Οδυσσειακό Κέντρο που ετοιμάζουμε στην Ιθάκη. Όλα αυτά πρέπει να συμπεριληφθούν στην πρόταση της Περιφέρειας έτσι ώστε να βγει κάτι σωστό και βέβαια χωρίς να τίθεται θέμα αμφισβήτησης περί του ποιά είναι η Ιθάκη του βασιλιά Οδυσσέα.»

Καταλήγοντας, είπε: «Το κυριότερο είναι ότι το Υπουργείο Τουρισμού θέλει να κάνει ένα master-plan τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Οδύσσειας και θα πρέπει κάποιος να του δώσει σωστές κατευθυντήριες γραμμές, ώστε αυτό που θα βγει να μην είναι πρόχειρο. Στην ιδέα δεν διαφωνεί κανείς, φτάνει να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση.»

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer