Ξέφυγε η κατάσταση
Μυρίζει “μπαρούτι” στη Σάμη – Παρουσία των ΜΑΤ
16/10/2020 | 12:42

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Η κατάσταση μυρίζει “μπαρούτι” αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Σάμης. Κάτοικοι και συλλογικότητες παραμένουν στον χώρο και σήμερα προκειμένου να εμποδίσουν την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών.
Παρόντες αυτή τη στιγμή μεταξύ άλλων είναι ο δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ρασσιάς, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σπαθής, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο πρόεδρος του ΕΚΚΙ Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος της ΝΕ ΑΔΕΔΥ στο νησί μας Δημήτρης Μαντζουράτος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων.

Τα Ματ στο λιμάνι

Λίγο πριν το μεσημέρι έκανε την εμφάνιση της στο χώρο του λιμανιού μία κλούβα των ΜΑΤ γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των παρευρισκομένων οι οποίοι, ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο συνεχίζοντας την ειρηνική τους διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekefalonia προ 2 ωρών δόθηκε χρονικό περιθώριο μισής ώρας στις διαδηλωτές να αποχωρήσουν από τον χώρο. Παρόλα αυτά μετά την εκπνοή της προθεσμίας δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από πλευράς των δυνάμεων ασφαλείας.

Είναι πλέον εμφανής ο κίνδυνος η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου και να υπάρξουν ακόμα και συγκρούσεις αν υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οτιδήποτε προκύψει.