Ξανά στο προσκήνιο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ
Μπορεί ο Σταύρος Σπαθής να παραμείνει πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ;
Πολιτική
05/02/2020 | 09:34

Πριν από δύο μήνες, με αφορμή τον τριπλασιασμό του μισθού του Σταύρου Σπαθή που ο ίδιος εισηγήθηκε, η δημοσιογραφική ομάδα του ekefalonia, απηύθυνε ένα ερώτημα: Αν οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό… Το ερώτημά μας έμεινε αναπάντητο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σταύρος Σπαθής, επέμεινε και πέτυχε τον τριπλασιασμό του μισθού του.

Αυτή την εβδομάδα, παρακολουθήσαμε όλοι την άγρια διαμάχη μεταξύ του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Νίκου Ανουσάκη, με τον νυν πρόεδρο Σταύρο Σπαθή.

Την τελευταία λέξη στη διαμάχη αυτή είχε ο Νίκος Ανουσάκη, ο οποίος σε ραδιοφωνική εκπομπή και αφού εξήγησε από τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία, κατέληξε με μία πολύ σοβαρή καταγγελία.

«Εγώ ως  Νίκος Ανουσάκης δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στην ΔΕΥΑΚ. Ο Σταύρος Σπαθής μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο; Γιατί εάν την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είχε οφειλές μη διακανονισμένες προς την ΔΕΥΑΚ τότε αυτομάτως πρέπει να παύσει από Πρόεδρος βάσει του νόμου».

Όλοι θα περιμέναμε ότι ο Σταύρος Σπαθής θα απαντούσε και θα διέψευδε την καταγγελία, βάσει της οποίας βρίσκεται παρανόμως στην θέση του.

Παρόλα αυτά όμως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δεν έχει κάνει καμμία δήλωση και σε καμμία περίπτωση δεν βγήκε για να απαντήσει εάν η καταγγελία αληθεύει ή όχι.

Και εδώ προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δυστυχώς για τον κ. Σπαθή σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να επικαλεστεί ούτε το νόμιμο ούτε το ηθικό!

Γιατί όσον αφορά το ηθικό κομμάτι, πως μπορεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, όπως δήλωσε ο ίδιος, να προχωρήσει σε διακοπές νερού για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ακόμη και σε επαγγελματίες, όταν ο ίδιος έχει μεγάλες οφειλές;

Πως μπορεί να κόψει το νερό των επιχειρήσεων για χρέη, όταν ο ίδιος δεν κόβει το νερό της δικής του επιχείρησης, αφού βάσει της καταγγελίας χρωστάει στην ΔΕΥΑΚ;

Υπάρχει επαγγελματίας ο οποίος θα δεχθεί να του κόψει το νερό η ΔΕΥΑΚ, γνωρίζοντας ότι ο πρόεδρος της υπηρεσίας, ο οποίος τυχαίνει είναι και πρόεδρος του Επιμελητηρίου, είναι ο ίδιος μεγαλοοφειλέτης και δεν κόβει το νερό των δικών του επιχειρήσεων;

Ο Σταύρος Σπαθής πρέπει να βγει να απαντήσει στις καταγγελίες και να αποδείξει, εάν μπορεί, ότι βάσει του νόμου μπορεί να είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Και στη συνέχεια να εξηγήσει στους πολίτες με ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορεί να κόβει το νερό του κόσμου όταν χρωστάει, την στιγμή που δεν κάνει το ίδιο για τον εαυτό του.

Η Συντακτική Ομάδα του ekefalonia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer