Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα
Μαγειρική
23/03/2024 | 16:15
Το πιο τέλειο μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής
1-1/2 φλ. κρύο γάλα
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες
Για την επικάλυψη:
60 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη
2 φλ. άχνη
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2′ με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
- Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
- Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μικρή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
Για την επικάλυψη: Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:44
10:54