Αυτοψία του ekefalonia.gr
Μπήκαμε στο θρυλικό «Κεφαλονιά» -«Οργασμός» εργασιών στη δεξαμενή Βασιλειάδη -Αποκλειστικές εικόνες
Κοινωνία
13/03/2019 | 10:39

Απόγευμα Τρίτης και το ekefalonia πήγε μια βόλτα στην πέτρινη δεξαμενή Βασιλειάδη. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να παρακολουθεί κάποιος τις εργασίες που γίνονται στο θρυλικό πλοίο «Κεφαλονιά». Ο «οργασμός» εργασιών που πραγματοποιείτε καθημερινά από τουλάχιστον 10 εξειδικευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία (καθένα στον τομέα του) και με ένα σύνολο πάνω από 60 επαγγελματίες, είναι αξιοθαύμαστος!

Η αναγέννηση και όχι απλά η επισκευή του πλοίου, γίνεται σε όλα τα επίπεδα από την πλώρη μέχρι την πρύμνη και από τα ύφαλα μέχρι την κόντρα γέφυρα και τα φουγάρα, τόσο στον μηχανολογικό και ελασματουργικό εξοπλισμό όσο και στα μέσα εξαρτισμού πρόσδεσης  και σωστικών μέσων. 

Συγκεκριμένα στον μηχανολογικό εξοπλισμό γίνεται ανακατασκευή (overhauling) των κύριων μηχανών και ηλεκτρικών γεννητριών (κουζινέτα βάσεως, μέταλλα διωστήρων, έμβολα, χιτώνια, βαλβίδες, καπάκια και ότι άλλο χρειάζεται στις μηχανές… για να γίνουν καινούργιες). Να σημειωθεί ότι όλα τα ανταλλακτικά είναι γνήσια, από την αντιπροσωπεία (original).Οι άξονες και οι προπέλες του πλοίου, ανακατασκευάστηκαν και αλλάχτηκαν όλα τα περιφερειακά εξαρτήματά τους. Επιπλέον έγινε εξάρμοση και ανακατασκευή (overhauling) των bow thrusters. 

Σημαντικές εργασίες επίσης, πραγματοποιούνται σε ότι έχει σχέση με τα κλιματιστικά, ηλεκτρονικά, σωστικά και ελασματουργικά. Σημειώνουμε την  τεράστια αλλαγή σωληνώσεων σε πολλά σημεία.

Στο πλοίο ολόκληρο, πραγματοποιείτε υδροβολή με 2500 bar πίεση από ειδικά «ρομπότ», τόσο εσωτερικά στα διπύθμενα και τις δεξαμενές έρματος όσο και στα εξωτερικά από τα ύφαλα μέχρι γέφυρα, καταστρώματα και τσιμινιέρες καθώς επίσης και σε όλα τα εξαρτήματα των εξαερισμών, προσδέσεις σωστικών (καπόνια), βίντσια και όπου υπάρχει παλαιό χρώμα. Σαν αποτέλεσμα έχουμε την ανάδειξη της καθαρής λαμαρίνας σε όλα τα επίπεδα και επιπροσθέτως έχουμε την αφαίρεση περιττού βάρους 100 και πλέον τόννων που προήλθαν από προηγούμενες επιστρώσεις χρωμάτων, που εδώ και 40 χρόνια είχαν εγκλωβίσει σκουριές.

Ετσι, μετά την ανάδειξη της καθαρής λαμαρίναςκαι κατόπιν και των απαραίτητων ναυπηγο-κατασκευαστικών εργασιών (αλλαγές λαμαρίνας όπου χρειάζεται κ.ά.), το πλοίο παίρνει, ζωή δεκαετιών και πλέον, αφού μπορούμε να μιλάμε για ένα «νέο πλοίο» ή ακόμα καλύτερα για ένα «νέο Κεφαλονιά»έτσι ώστε να συνεχίσει να κρατάει επάξια και πλήρως ανανεωμένο, ένα ρόλο, αυτόν του ιστορικού πλοίου «σύμβολο», για την Κεφαλονιά και όχι μόνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ειδικά για το χρωματισμό του, θα περαστεί με ειδική σιλικονούχα μοράβια της HEMPEL και κατόπιν όλο το πλοίο θα βαφτεί με εποξικά χρώματα τελευταίας γενιάς επίσης από τη HEMPEL και χρώματα πολυουρεθάνης. Οι εργασίες βέβαια δεν θα αφήσουν έξω και την ανανέωση της γέφυρας τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και χρωματικό.

Το ξενοδοχειακό τμήμα του πλοίου βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Θα πραγματοποιηθούν «μικρές επεμβάσεις» για την ώρα, μιας και ο χρονικός περιορισμός (άμεσα το πλοίο πρέπει να δρομολογηθεί) δεν αφήνει τα περιθώρια για αλλαγές, όπως anti-wind και άλλες παρεμβάσεις, που θα γίνουν στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε με σιγουριά, ότι μετά από μία επένδυση εκατομμυρίων το πλοίο ξαναγεννιέται και χωρίς αναστολές, θα λέγαμε ότι όταν θα «βγει»  δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα νεότευκτο!

Μπήκαμε στο θρυλικό «Κεφαλονιά» -«Οργασμός» εργασιών

Μπήκαμε στο θρυλικό «Κεφαλονιά» -«Οργασμός» εργασιών

Δημοσιεύτηκε από ekefalonia.gr στις Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer