Ανακοίνωση της Νομαρχιακής
«Μνημείο εξαπάτησης με 33 ψέματα η ομιλία Μητσοτάκη – Ένα ψέμα ανά δύο λεπτά»
Πολιτική
29/10/2020 | 09:06

Την Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε αναγκαστικά στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον εκτρωματικό πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησής, νόμος που μετά τη χθεσινή υπερψήφισή του μόνο από τη ΝΔ βγάζει για πρώτη φορά στο σφυρί την πρώτη κατοικία, οδηγεί σε πτωχεύσεις φυσικών προσώπων, σε αθρόους πλειστηριασμούς και σε μαζική εκποίηση περιουσιών προς όφελος των τραπεζών.

Η πολιτική κριτική που άσκησε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αφορά στη στρατηγική επιλογή αναδιάρθρωσης της οικονομίας προς όφελος των τραπεζών, την ώρα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει συνειδητά επιλέξει να μην στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, οδηγώντας εκ νέου σε έκρηξη ύφεσης, απολύσεων, μειώσεων μισθών, λουκέτων και νέα εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους.

Ωστόσο, πέραν της πολιτικής κριτικής, η προχθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μνημείο ψεύδους και διαστρέβλωσης.

Μέσα σε 65 λεπτά ομιλίας ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να χωρέσει 33 εξόφθαλμα ψέματα. Δηλαδή έλεγε ένα ψέμα ανά δύο λεπτά ομιλίας. Σε αυτό το σημείωμα δεν κάνουμε πολιτική αλλά ηθική κριτική στον κύριο Μητσοτάκη. Επισημαίνουμε τα ψεύδη και τις λαθροχειρίες του. Διότι άλλο πράγμα η οπτική επί των γεγονότων και άλλο τα ίδια τα γεγονότα. Αυτά είναι πεισματάρικα όσο και αν ο κος Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να τα αποφεύγει, να τα παραγνωρίζει, να τα διαστρεβλώνει, να τα συγκαλύπτει, να τα αποσιωπά ή να τα αναποδογυρίζει. Το ζήτημα δεν είναι απλώς πολιτικό αλλά και ηθικό. Κυρίως ηθικό. Όπως ηθική είναι η υποχρέωση μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Δηλαδή τα γεγονότα.

Ειδικότερα:

  1. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι για δεκαπέντε ημέρες (από 27 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου) που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδω Μνημείο-εξαπάτησης-με-33-ψέματα-η-ομιλία-Μητσοτάκη

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ