Σφοδρή επίθεση
Μητσοτάκης για Τσίπρα: “Επικαλείται την Αριστερά αλλά είναι η ντροπή της Αριστεράς”
Πολιτική
23/02/2020 | 15:23

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν διδάχθηκε τίποτα από την ήττα στις εκλογές.

“Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στο Φάληρο μία φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση χωρίς όμως να έχει προϊόν να προσφέρει. Η τηλεσκηνοθεσία , οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο, οι μεθοδικά χωρισμένοι οπαδοί, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα, καμία σοβαρή πολιτική, καμία θέση, καμία θετική πρόταση. Ύστερα από 7 μήνες στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μην διδάχθηκε από το “μαύρο” των πολιτών, κοιτά πίσω, πολύ πίσω.

Στόχος του είναι πλέον να επικρατήσει η δική του γραμμή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό ήταν όντως πολύ εντυπωσιακό, ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Παρουσίασε μια εικόνα της χώρας που μόνο εκείνος βλέπει μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του γυάλινου κόσμου του.  Για να απολογηθεί στα εθνικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων και ενώ υποδύεται τον οικολόγο κατάντησε να υπερασπίζεται τον λιγνίτη και την ρύπανση. Όχι άλλο κάρβουνο κ. Τσίπρα  θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς”.

Ανατριχιαστική η πολιτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος γιατί υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Πριόνισμα του πολιτεύματος και θεσμική ανωμαλία στη χώρα. Επιδεινώνονται σήμερα με τρόπο προκλητικό λέγοντας ο κ. Τσίπρας πως θα ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Τον συμπλήρωσε μάλιστα με το γνωστό του θράσος ο Παύλος Πολάκης. Είναι βαθιά ανατριχιαστικά και η πολιτική τους αντίληψη επικίνδυνη. Στον απολογισμό τους καμία κουβέντα γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί κόντεψε η χώρα να βγει εκτός Ε.Ε.”.

Δεν μπορεί να συγκριθεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός συγκρίνοντας τα δύο επτάμηνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο της ΝΔ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση. ” Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα Capital Control η ΝΔ τα κατάργησε, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και επί ΝΔ δεν υπάρχει το ΔΝΤ στην Αθήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον νόμο Παρασκευόπουλου και η ΝΔ τον κατήργησε. Η σύγκριση είναι συντριπτική  είναι ζήτημα γνώσης εργασίας και αποτελεσματικότητας εκεί πετύχαμε εμείς και απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπαμε, το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Επικαλούνται μονότονα την Αριστερά αν και για πολλούς είναι η ντροπή της Αριστεράς”.

“Προχωράμε αλλά δεν ξεχνάμε. Συγκρίνετε την σημερινή ΕΡΤ με τις όποιες αδυναμίες της, με το κομματικό φερέφωνο που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Κοινοβουλευτισμός, Κράτος δικαίου και Δημοκρατία αυτοί είναι για εμάς οι αρμοί της εξουσίας” είπε μεταξύ άλλων.

Το μεταναστευτικό δεν θα γίνει παιχνίδι πολιτικάντηδων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως τα μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού υλοποιηθούν επισημαίνοντας πως εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου. “Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση και την πολυμορφία του θέματος όμως αντιδράσαμε. Τώρα τα σύνορα φυλάσσονται πιο αποτελεσματικά το λιμενικό ενισχύθηκε αμέσως ένα νέο  θεσμικό πλαίσιο επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους. Δρομολογούνται νέες ελεγχόμενες δομές που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες.

Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα. Η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει αν δεν γίνουν τα κλειστά κέντρα. Θέλω να γνωρίζεται ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου. Το ζήτημα όμως είναι πολύ σοβαρό για να γίνει παιχνίδι στα χέρια κάποιων πολιτικάντηδων  που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνης τους. Ο αγώνας θα είναι διαρκείς χρειάζεται την βοήθεια όλων των πολιτών και των νησιωτών μας που τόσο έχουν κουραστεί αλλά καλούνται τώρα να στηρίξουν την μόνη ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ακούω κάποιους να λένε πάρτε τους όλους από τα νησιά. Δεν γνωρίζουν ότι η συμφωνία Τουρκίας και Ε.Ε δεν μας επιτρέπει να πράξουμε αυτό;”.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer