Μητσοτάκης: Αυτό θα είναι το πρώτο μου νομοσχέδιο για να κυβερνηθούν οι δήμοι [βίντεο]
27/06/2019 | 12:35

Για «διαστρέβλωση των θέσεων της Ν.Δ.» και για «αυτοσχεδιασμούς που προέρχονται από το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κουμουνδούρου για την «τοξικότητα» στον πολιτικό λόγο.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι είναι «αδιανόητο» το «μίγμα ανικανότητας, αλαζονείας και αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου που υπήρξε το 2015» και πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματός του είναι, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν.
Είπε ακόμα, ότι σύντομα – αλλά όχι αμέσως – θα μεταβεί στην Ευρώπη για να ζητήσει μείωση των υπερπλεονασμάτων.

Εν όψεις της εκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια και δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή «για να ανοίξει ένας νέος κύκλος».

Όπως ανέφερε, «υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία και αναγνώριση ότι η Ν.Δ. προσέρχεται με συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ενωμένη και ανανεωμένη».

Διευκρίνισε παράλληλα πως αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, σημείωσε όμως, ότι αν δεν έχει ισχυρή εντολή δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν «τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πώς θα πορευθεί στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας» για να προσθέσει: «Εύχομαι να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του».

Επανέλαβε ότι μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Ν.Δ. θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, διευκρινίζοντας ότι δεν θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα και ζήτησε τουλάχιστον ευρύτερες συναινέσεις για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Ν.Δ. θα περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις για να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι, αλλά και για «προβληματικά» άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας.