Να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία
Μητροπολίτης Ιερισσού: Δεν κόλλησα κορoνοϊό στον Άγιο Δημήτριο, ούτε σε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας
Εκκλησία
02/11/2020 | 13:31

Την βεβαιότητα ότι δεν κόλλησε τον κορoνοϊό στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης ή σε άλλον χώρο θρησκευτικής λατρείας εξέφρασε μέσω επιστολή του ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο οποίος μέχρι πρόσφατα δήλωνε όποιος κοινωνεί στην εκκλησία δεν κινδυνεύει.

Στην προσωπική του δήλωση, ο μητροπολίτης υπογραμμίζει ότι «ο κορωνοϊός δεν με επεσκέφθηκε στον, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας» και ζητεί από όλους να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία.

Αναλυτικά η δήλωση όπως δημοσιεύτηκε στο romfea.gr:

«Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξήρεσε η πανδημία και ο κορoνoϊός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν.

Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ο,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία.

Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν, και στα πλαίσια των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κορωναιός δεν με επεσκέφθη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμετελλεύωνται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο».

Βέβαια, κάθε νοήμων άνθρωπος αναρωτιέται από πού προκύπτει η σιγουριά του μητροπολίτη ότι δεν κολλήσε τον ιό στον Άγιο Δημήτριο ή σε κάποια άλλη εκκλησία.

Εκτός βέβαια αν ασπάζεται και αυτό την άποψη της πλειονότητας των κληρικών μας ότι στην εκκλησία… δεν κολλάει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ