Μητρόπολη Κέρκυρας: Eκτός εκκλησίας βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών
Εκκλησία
06/03/2024 | 08:00

Μητρόπολη Κέρκυρας έθεσε ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) και Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας έγινε γνωστή την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 όταν πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική σύναξη υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου.

Εκεί αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τους δύο από τους τρεις βουλευτές του νησιού καθώς ο Στέφανος Γκίκας από τη ΝΔ απείχε από τη σχετική ψηφοφορία.

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα», τόνισε το ΠΑΣΟΚ.

«Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας», υπογράμμισε επίσης η Χαριλάου Τρικούπη.

Μητρόπολη Κέρκυρας: «Βαθιά απογοήτευση»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη εκφράζεται η βαθιά απογοήτευσή της για την στάση που κράτησαν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς όπως σημειώνεται παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν.

«Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» αναφέρει επίσης η Μητρόπολη και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας… Τους καλούμε να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer